Sapanca ve Geyve’de sahaya indi
Sakarya’da etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, afet bölgelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Sabah saatlerinde Sapanca’ya giden Alemdar, Memnuniye Mahallesi’nde taşkın yaşanan dere yatağında incelemelerde bulundu.
Sapanca’daki çalışmaların ardından Geyve’nin Karaçam bölgesine geçen Alemdar, ekiplerin müdahale çalışmalarını takip ederek koordinasyona katıldı.
750 personel ve 240 araç görevde
Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ekiplerinin kent genelinde aralıksız çalıştığını belirten Alemdar, yağış miktarının metrekareye 241 kilograma kadar ulaştığını ifade etti.
Alemdar, Yol Bakım, İtfaiye ve SASKİ ekipleri başta olmak üzere toplam 750 personel ve 240 araçla sahada mücadele edildiğini belirterek, yağışın etkilerini ortadan kaldırmak ve vatandaşların ihtiyaçlarına müdahale etmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
120 vatandaş ve 65 hayvan kurtarıldı
Afetin bilançosuna ilişkin bilgi veren Alemdar, çarşamba günü saat 21.30 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 297 ihbar ulaştığını açıkladı. Bu ihbarlardan 133’ünün perşembe günü saat 08.30’a kadar sonuçlandırıldığını bildirdi.
Selden etkilenen Karasu, Kocaali, Sapanca ve Geyve’de yürütülen çalışmalar kapsamında, evlerinde, araçlarında ve farklı noktalarda mahsur kalan 120 vatandaş kurtarıldı. Ayrıca 45 küçükbaş ve 20 büyükbaş olmak üzere toplam 65 hayvan güvenli bölgelere ulaştırıldı.
“Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz”
Çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Alemdar, şu ana kadar can kaybı, ciddi yaralanma veya kayıp vakası yaşanmadığını belirtti.
Alemdar, “Şehrimizin her noktasında vatandaşlarımızın yanında olmaya, yağışın etkilerini gidermek ve ihtiyaç duyulan her noktaya müdahale etmek için ekiplerimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.





























