GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 13:19

Arslan, İstiklal Marşının kabul yıl dönümüyle ilgili mesaj yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan Adayı Dr. Aydoğan Arslan 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Arslan, İstiklal Marşının kabul yıl dönümüyle ilgili mesaj yayınladı

Arslan: ''İstiklal Marşımız, Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusunun, yeniden varoluş mücadelesinin en güzel ifadesidir. Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş; şanlı istikbâl ve istiklâl mücadelemizin kaleme dökülüp adeta vücut bulduğu muazzam bir eser olan "İstiklâl Marşımızı" Türk Milleti'ne armağan etmiştir" diye belirtti.

Arslan: "Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürerek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

EditörEditör