GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 14:35

At Nalı Böbrekli Hastaya Başarılı Ameliyat!

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Üroloji Kliniği, bir kez daha tıp tarihine geçecek bir başarıya imza attı. Ender görülen at nalı böbreğe sahip bir hastaya, 15 cm çapındaki tümör başarılı bir ameliyatla alındı.

At Nalı Böbrekli Hastaya Başarılı Ameliyat!

Karın bölgesinde ele gelen kitle şikayetiyle SEAH Üroloji Kliniğine başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde, böbreklerin at nalı şeklinde birleşmiş olduğu ve sol böbrekte 15 cm büyüklüğünde bir tümör bulunduğu tespit edildi.

Hastane Başhekimi Ürolog Prof. Dr. Fikret Halis, Prof. Dr. Metin Ercan, Op. Dr. Recep Burak Değirmentepe, As. Dr. Safa Arslan ve As. Dr. Ahmet Açık'tan oluşan deneyimli ekip tarafından ameliyata alınan hasta, tümörden başarıyla kurtarıldı.

Başarılı ameliyatla ilgili bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Fikret Halis, at nalı böbrek hastalığının nadir görülen bir durum olduğunu ve bu tür hastalarda cerrahi işlemlerin oldukça zor ve tecrübe gerektirdiğini söyledi.

Seah’ta Bir İlk

Prof. Dr. Halis, "At nalı böbrekte her türlü cerrahi işlem normal böbreği olan hastalara göre hem çok daha zor ve hem de büyük tecrübe gerektirir. Hastamıza oldukça zor bir cerrahi olan radikal nefrektomi operasyonunu başarıyla tamamladık. Hastamız kısa sürede iyileşti ve taburcu edildi. Kliniğimizde ilk defa bu cerrahiyi gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

SEAH Üroloji Kliniği'nin bu başarısı, tıp dünyasında da büyük yankı uyandırdı. At nalı böbrekli hastalara umut veren bu ameliyat, SEAH'ın tıp alanındaki öncülüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

EditörEditör