Artık kış aylarında da bulunabilen yeşil eriklerin büyük bölümü yurt dışından getirilerek soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Bu durum da fiyatların yüksek seyretmesine neden oluyor.
Vatandaşlar fiyatlara tepki gösterirken, manavlar ise özellikle aşerenler ve hastalar nedeniyle eriğe talep olduğunu belirtiyor. Ancak çoğu kişinin yüksek fiyat nedeniyle eriği doyumluk değil, tadımlık aldığı ifade ediliyor.
Öte yandan Türkiye’den ihraç edilen ilk ürün erikler, Irak’ın Süleymaniye kentinde de raflara çıktı. Sınırlı arz ve sezonun ilk ürünü olması nedeniyle burada fiyatlar daha da yükseldi. Ön siparişle satılan eriğin kilosunun 500 dolara (yaklaşık 22 bin lira) kadar çıktığı öğrenildi.
Uzmanlar, hasat döneminin başlamasıyla birlikte yeşil eriğin fiyatında düşüş beklendiğini belirtiyor.




























