GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-10-2023 02:03

Bakan Uraloğlu, Sakarya'dan geçecek olan Süper Hızlı Tren için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya'dan geçecek olan İstanbul-Ankara Süper Hızlı Treni'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Projeye 2028 yılına kadar başlanacağını açıklayan Uraloğlu, "Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek." dedi.

Bakan Uraloğlu, Sakarya'dan geçecek olan Süper Hızlı Tren için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Sakarya'dan geçecek olan Ankara- İstanbul Süper Hızlı Treni’ne ilişkin tarih verdi.

"İstanbul’dan kalkacak olan Süper Hızlı Tren, Ankara’ya gidecek ve seyahat süreci 1 saat 20 dakikaya düşecek." diyen Bakan Uraloğlu açıklamasında, "2028'e doğru neler olacak, Ankara İzmir Yüksek Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Trenine başlamış olacağız. 2030'u belki biraz geçebilir. 12 ilimiz YHT'den yararlanabiliyor. Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek" dedi. İstanbul’dan, Ankara’ya 344 kilometrelik hattı 350 km/s hızla geçecek olan SHT için 19 viyadük, 52 adette yeni tünel inşa edilecek.

Bilindiği gibi; Sakarya’da duran İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri her gün ortalama 10 sefer olarak düzenleniyor ve 4 saat 30 dakika seyahat süresiyle vatandaşın ilk tercihleri arasında yer alıyor. SHT’nin de Sakarya’da yolcu aldıktan sonra Ankara’ya hareket etmesi beklenirken, güzergah üzerinde çalışmalar yapıldığı öğrenildi. SHT’nin ya Kocaeli, ya da Sakarya’da durarak yolcu alması için planlamalar yapılıyor.

Sakaryalılar ise; İstanbul Söğütlüçeşme’den kalkan ve son durağı Ankara Gar’ı olan günlük 15 Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin tümünün Arifiye Garı’ında durmasını talep ediyorlar. Arifiye’de duran 8 YHT seferinin yetersiz kaldığını sürekli olarak dile getiren vatandaşlar, bakanlıktan taleplerinin karşılanmasını ve 15 seferin 15’ninde Arifiye’den yolcu almasını istiyor.

EditörEditör