GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 14:15

Başkan adayı Çelik, Kent Ormanları Projesi ile ilgili detayları paylaştı

21 Mart tarihinin birçok doğa olayının dönüm noktası olduğunu ifade eden ve önemine vurgu yapan Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, bugünün Dünya Ormancılık Haftası olmasının yanı sıra, gece gündüzün eşitlendiği gün ve tabiatın canlanmasını temsil eden Nevruz Bayramı da olduğunu belirterek, hem Nevruz Bayramı’nı ve Ormancılık Haftası’nı tebrik etti hem de Yeşil Serdivan hedefinin önemli bir ayağını oluşturan Kent Ormanları Projesi ile ilgili detayları paylaştı.

Başkan adayı Çelik, Kent Ormanları Projesi ile ilgili detayları paylaştı

Yeşil Serdivan misyonunu desteklemek için projeyle bütünleştirerek hayata geçirecekleri Kent Ormanları çalışmasında yer tespitlerini tamamlandıklarını dile getiren Çelik, “Kent Ormanları projemizle Yeşil Serdivan misyonumuzu bir adım öteye taşıyacağız. Yer tespitlerimizi tamamladık. Serdivan bu konuda çok şanslı. Dört bir yanımız doğal güzelliklere dolu. İlçemizi çepeçevre saracak yeşil alanlarda vatandaşlarımız şehrin stresinden ve koşturmasından uzaklaşarak sevdikleriyle, aileleriyle keyifli zamanlar geçirebilecek. Merkeze yakın doğal alanlarda, başta halkımızın ve civar illerden gelen misafirlerimizin doğayla buluşmasını ve açık havada daha fazla zaman geçirmesini sağlayacağız. Bu noktada bizim için bu proje çok kıymetli. İnşallah hayata geçtiğinde hemşehrilerimizle bu mekanlarda buluşacak, birbirinden güzel etkinliklerde birlikte vakit geçireceğiz.” diye konuştu.

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİNİN MERKEZİ OLACAK

Proje kapsamında açık hava etkinlik alanlarının da olacağını dile getiren AK Parti Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, “Sadece yerel değil; ulusal hatta uluslararası etkinliklere de bu alanlarımızda ev sahipliği yapacağız. Projemizi şekillendirmeden önce açık hava etkinlikleri konusunda hem ülkemizde hem de dünyada nitelikli çalışmalara imza atmış derneklerimizle, konfederasyonlarımızla, farklı organizasyon temsilcilerimizle görüştük. Görüşmeye de devam ediyoruz. Onlar da bizim kadar Serdivanlı vatandaşlarımızla buluşmak, bir araya gelmek için sabırsızlanıyor. Yerel kültür ve hemşehri derneklerimizle de bu alanlarda buluşacağız. Yöresel değerlerimizi birlikte yaşayarak yeni nesillere aktaracağız. Serdivan kültür, sanat, spor ve doğa etkinliklerinin merkezi konumundaki misyonunu sürdürmeye devam edecek” dedi.

TÜM ÇALIŞMALARDA BİR KİŞİNİN DEĞİL HEPİMİZİN İMZASI OLACAK

Serdivan’da sadece bir kişinin değil altında herkesi imzasının olduğu projelerin hayat bulacağını ifade eden AK Parti Serdivan Belediye Başkan Adayı Çelik, yeni yaşam konseptinde; kolay ulaşılabilir, yaya ve çevre dostu, dijital araçları etkin kullanan, sürdürülebilir yeşil ekosistemlere sahip alanlarla donanmış̧ bir Serdivan hayal ettiklerini dile getirerek “Vatandaşlarımıza rekreasyon ve dinlenme alanlarımızda nefes alabilecekleri bir atmosfer sağlayacağız. Bölgesel parklarımızı; tarihi-kültürel peyzaj düzenlemeleri, yürüyüş yolları, oyun, spor ve dinlenme alanlarının yanı sıra farklı bitki türlerini içeren yeşil alanlarla da tasarladık. Vatandaşlarımıza doğayla iç içe, sakin ve keyifli bir ortam sunarken diğer yandan onları hareket etmeye ve spora da yönlendireceğiz. Sağlık için, doğa için, hareket ve huzurlu bir ortam için her adımı büyük bir keyifle ve motivasyonla atmaya devam edeceğiz. Her şey vatandaşlarımızın huzuru için olacak. Daha önce de ifade ettiğim gibi tüm bunları yaparken birlikte karar vereceğiz. Sadece bir kişinin değil altında herkesin, hepimizin imzasının olduğu projeler Serdivan’da hayat bulacak” dedi.

BUGÜN DOĞA YENİ ÖRTÜSÜNÜ GİYMEYE HAZIRLANIYOR

Nevruz’un tabiatın uyanışını temsil ettiğini dile getiren Osman Çelik, “Baharın uyanışını temsil eden bugün Nevruz Bayramı. İçimiz huzurla doluyor. Bugün doğa yeni örtüsünü giymeye hazırlanıyor. Milletimizin, gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin, baharın gelmesini dört gözle bekleyen herkesin nevruz bayramı kutlu olsun. Hepimize, tüm insanlığa müjdeler ve güzellikler getirsin. Ayrıca görevlerini özveriyle yerine getiren ve ormanlarımızı gözü gibi koruyan, sakınan tüm ormancılarımızın, gönüllülerimizin de Dünya Ormancılık Günü’nü kutluyorum. Biz de Serdivan’ımızın yeşilini, ormanlarımızı, doğasını gözümüz gibi koruyacağımızın ve çocuklarımıza miras bırakmak için her şeyden sakınacağımızın sözünü veriyoruz”

Thumbnail Whatsapp Image 2024 03 21 At 13.37.22Thumbnail Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.13.38Thumbnail Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.13.38 (1)Thumbnail Gençlik (5)

EditörEditör