SİYASET
Giriş Tarihi : 01-02-2024 16:13

Başkan Altuğ, "Şehrimizde Kentsel Dönüşüm Söylemleri Eylemlere Dönüşmeli" Diyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, Başkan A. Akgün Altuğ, şehrin öncelikli sorunlarına değindi ve kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 Başkan Altuğ,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, küresel ekonomideki zorlu süreçlere ve ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Altuğ, pandemi, Ukrayna savaşı ve Ortadoğu'daki çatışmaların ekonomiyi derinleştirdiğini belirterek, hükümetin aldığı makro tedbir politikalarının olumlu sonuçlarını 2024 yılında görmeyi umduklarını ifade etti.

Thumbnail Meclis 20240131 34

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Altuğ, 2023 yılında yaşanan depremin ülke ekonomisine maliyetinin minimum 104 milyar dolar olacağını söyledi. Başkan Altuğ, "Şehrimizde, kentsel dönüşüm söylemleri artık eylemlere dönüşmeli. Deprem görmüş tüm binaların, hasarlı veya hasarsız, elden geçirilmesi gerekiyor. Bu konu, şehrimiz için asli bir meseledir" dedi ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

EditörEditör