YEREL
Giriş Tarihi : 07-09-2023 14:46

Başkan Sarı o haberler için 'yalan' dedi!

Karasu Belediye Meclisinde Yenimahalle’de faaliyet gösteren bir kafeye belediyece kesilen para cezası için CHP tarafından verilen soru önergesi mecliste tartışmaya yol açtı. Başkan Sarı, söz konusu esnafı mağdur edebiyatı yapmak ve siyasi gündem yaratmakla suçladı. Sarı, bu konuda basında yer alan haberleri de ‘yalan’ şeklinde değerlendirdi.

Başkan Sarı o haberler için 'yalan' dedi!

Karasu Belediyesi CHP Meclis Grubu, Yenimahalle’de İbrahim Bayraktar’ın uzun süredir işlettiği Seramiko Cafe isimli işletmeye belediye tarafından ecrimisil (Başkasına ait malın haksız kullananın ödediği tazminat) adı altında kesilen 286 bin TL’lik cezayla ilgili yazılı bir soru önergesi verdi. Oturumu yöneten Başkan İshak Sarı'nın, usul gereği önergenin gündeme alınmasını oylamak yerine yanıt vermeyi tercih etmesi üzerine tartışmalar yaşandı. CHP’nin sorusuna yazılı cevap yerine sözlü açıklama yapacağını belirten Başkan Sarı, söz konusu esnafı mağdur edebiyatı yapmak ve siyasi gündem yaratmakla suçladı. Sarı, bu konuda basında yer alan haberleri de ‘yalan’ şeklinde değerlendirdi.

ESNAFI SUÇLADI

   Belediye başkanı Sarı özetle şunları söyledi:

“Allah rızası için doğru siyaset yapın. Her kamera karşısına geçip rol yapanın yanında yer almayın. O esnaf mağdur değil. Belediyenin taşınmazını işgal etmiş, gık çıkarmıyorsunuz. Yürüyüş yolunu kapatmış. Belediye alanı çevirdi, bu kez şantaj ve tehdit, zabıtaya sinkaf. Böyle bir dünya yok! Görevi devraldığımızda Vakıflar’dan 140 bin lira ödememiz için mahkeme kararı geldi. Esnafa ödemesini söyledik, ödemedi. İhaleye çıkardık, ona da karşı durdu. Şimdi talep ettiğimiz miktar ceza değil, geçmişe dönük kira. Biz çözelim diyoruz esnaf yanaşmıyor.”

‘SORMAYALIM MI?’

  Önerge üzerine söz alan AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş’ın ““Keşke bu hassasiyeti, vatandaşın kullanması gereken bir alanı birisi işgal ederken verseydiniz de biz de o şekilde bir hamle yapsaydık. Şimdi kamu alanını işgal eden vatandaşa belediye müdahale ediyor ve siz de bunu siyasetçi olarak savunuyorsunuz. Ben bunu yadırgıyorum” şeklindeki konuşması üzerine görüş açıklayan CHP’li üye Mehmet Genç “Bizim bunu savunduğumuzu nereden çıkardınız. Sadece bilgi istedik ve bunu aldık. Biz bilgi isteyemez miyiz? İş burada siyaset değil. En ufak bir isteğimizi, sorunumuzu biz buraya getirdiğimizde siyaset yapmakla suçlanıyoruz. Bu doğru değil” değerlendirmesinde bulunduMeclis gündeminde yer alan 69 milyon TL ek bütçe, zabıtaya ATV alımı ve imar değişikliği teklifleri tekliflerinin mahiyetleri konusunda meclise bilgi verilmeden ilgili komisyonlara gönderilmesi uygulaması da tartışmalara yol açtı. CHP’li üyelerle bir bağımsız üyenin eleştirileri üzerine ek bütçe hakkında açıklama yapan Başkan İshak Sarı, bunun artan personel giderleri için gündeme alındığını ifade etti. CHP’li üye Şakir Şen, ATV alımının, zabıtanın sahilde devriye gezmesi için düşünülmesinin yanlış olduğu ve kumsala bu tür araçların girmesinin sakıncalı olacağı şeklindeki eleştirisine ise Başkan Sarı, “10 km’lik sahili nasıl koruyalım. Sizin bir projeniz var mı” karşılığını verdi. Tartışmaların ardından imar değişikliği ve ek bütçe maddeleri ilgili komisyonlara gönderildi.

AdminAdmin