GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-10-2023 14:42

Başkan Yüce'den şehir kütüphanesi açıklaması

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Ekim meclisinde Donatım semtine inşa edilecek olan şehir kütüphanesi ile ilgili konuştu. Başkan Yüce, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ile belediyemiz arasında protokolü gerçekleştirmenin son aşamasındayız” dedi.

Başkan Yüce'den şehir kütüphanesi açıklaması

Daha önce Serdivan Belediyesi'nin eski binasının bulunduğu alana inşa edilmesi planlanan Şehir Kütüphanesi için yeni adres Donatım semtinde Kent Park Camii'nin karşısındaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait alan belirlendi. Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet ERsoy ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, Donatım'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazide şehir kütüphanesi inşa edilmesini istedi.

Bakan Ersoy'un onay vermesinin ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı yetkilileri, ktüphane inşaatı için işbirliği protokolü hazırladı. Bugünkü BÜyükşehir Belediye Meclisi'nde şehir kütüphanesinin yapımı protokolünü imzalamak üzere Başkan Ekrem Yüce ve encümene yetki verilecek. Büyükşehir yönetimi kütüphane temelini kısa sürede atılmasını planlıyor.

Konuyla ilgili Büyükşehir Ekim Meclisi’nde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehir kütüphanesini Sakarya’ya kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Şehir kütüphanesi artık sadece proje olmaktan çıkıyor, şehir kütüphanesinin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ile belediyemiz arasında protokolü gerçekleştirmenin son aşamasındayız. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki Sakaryamızın kalbinde inşaat edeceğimiz şehir kütüphanesi şehrimizin yaşamı ve kültürü cazibe merkezi olacaktır. Şehir kütüphanesini şimdiden Sakaryamıza ve Sakaryalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

EditörEditör