SİYASET
Giriş Tarihi : 16-02-2024 12:19

Belediye ve İl Özel İdare Şirketlerinde Çalışan Mühendisler ve Mimarlar Kadro Talebinde Bulunuyor

Belediye ve İl Özel İdare Mimarları Mühendisleri Derneği, 696 sayılı KHK ile getirilen belediye şirket işçiliğine karşı eşit işe eşit ücret ve norm kadro talebi için hükümete çağrıda bulundu.

Belediye ve İl Özel İdare Şirketlerinde Çalışan Mühendisler ve Mimarlar Kadro Talebinde Bulunuyor

Dernek, 2017'deki düzenlemeyle taşeron şirketlerde teknik kadroda çalışan mühendis ve mimarların şirket işçisi olarak çalıştırılmaya başlanmasını tek gündemi haline getirdi. 696 sayılı KHK'nin ardından belediye ve il özel idare şirketlerinde çalışan personelin norm kadro talebini dile getiren dernek, sayılarının 9 bini bulduğunu belirtti. Kamudaki meslektaşları ile aralarındaki farkın giderek açıldığına dikkat çeken dernek, bu durumun sosyal ve ekonomik farklılıklar yaratarak iş barışını zedelediğini ve kamudaki özlük hakları dengesini bozduğunu ifade etti.

Mühendis ve mimarların özlük haklarının görmezden gelinmesinin ve mesleki denetim kapsamında imza yetkilerinin kurallara uygun şekilde işletilmemesinin toplumsal açıdan önemli bir sorun olduğunu vurgulayan dernek, belediye ve il özel idare şirketlerinde istihdam edilen teknik personelin mali sorunlarının ve özlük haklarının düzeltilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

EditörEditör