SİYASET
Giriş Tarihi : 05-02-2024 17:22   Güncelleme : 05-02-2024 17:31

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu: Kentte Ne Kadar Tanınıyor

Sakarya'da siyaset sahnesinde adından sıkça söz ettiren CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu, TV 264 ekranlarında yayınlanan Gazeteciler Soruyor programında gündeme bomba gibi düştü. Programda, CHP'nin Serdivan İlçe Başkanı Mehmet Semih Atalay ve yönetiminin değişimiyle ilgili tartışmalar yaşanırken, Azize Çeroğlu'nun adaylık iddiası da sıcak bir gelişmeye neden oldu.

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu: Kentte Ne Kadar Tanınıyor

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu'nun açıklanıp açıklanmaması, TV 264 ekranlarında yayınlanan Gazeteciler Soruyor programında başlayan tartışmalarla gündeme geldi. Programda Zafer Tokuş ve Hüseyin Cumalı arasında yaşanan sert diyaloglar, CHP'nin Sakarya'daki genel durumunu da masaya yatırdı. CHP Serdivan İlçe Başkanı Mehmet Semih Atalay ve yönetiminin değişimiyle ilgili gelişmelerin ele alındığı programda, Azize Çeroğlu'nun şehirde ne kadar tanındığı konusu büyük bir çekişmeye neden oldu.

Sevilen bir isim olan Azize Çeroğlu'nun Sakarya'da tanınma düzeyi hakkında Gazeteci Hüseyin Cumalı, "Kimse kusura bakmasın ama Azize Çeroğlu, bu kentte tanınan, sevilen ve siyaset sahnesinde önemli bir isimdir" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu sözler, programda sıcak bir atmosfer yaratırken, Azize Çeroğlu'nun adaylık iddialarıyla başlayan kavganın ne kadar derin olduğunu gösterdi.

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu Kimdir?

CHP'nin Sakarya Büyükşehir Adayı Azize Çeroğlu kimdir? Nerede doğdu? Kaç  yaşında? - Söz Sakarya

Azize Çeroğlu, 21.02.1964 tarihinde Ankara'nın Sincan ilçesinde doğdu ve lise mezunu. Emekli bir isim olan Çeroğlu, 1974 yılından itibaren Sakarya'da yaşamaktadır. 2005 yılında CHP üyesi olarak aktif siyasete adım atan Çeroğlu, siyasi kariyerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2006-2008 yılları arasında CHP Sakarya Kadın Kolları İl Başkanı, 2012-2014 İl Kongresi sonrasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, 2018-2020 yılları arasında CHP Sakarya Kadın Kolları İl Başkanı olarak görev yapan Çeroğlu, aynı zamanda CHP Parti Okulu Eğitmeni ve 2020-2022 dönemi CHP Sakarya Kadın Kolları İl Başkanı olarak aktif görev yapmaktadır.

Sivil toplum örgütlerinde de etkin rol alan Çeroğlu, çeşitli derneklerde yönetim kurulu üyeliği ve çeşitli projelerde yer alarak toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmiştir. Evli ve iki çocuk annesi olan Çeroğlu, 10 Ağustos 2020'de gerçekleşen 14. Olağan Kadın Kurultayı'nda Genel Başkan Aylin Nazlıaka başkanlığındaki KKMYK üyesi olarak seçilmiştir.

EditörEditör