GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-04-2024 12:56   Güncelleme : 01-04-2024 12:59

CHP Serdivan'a, AK Parti Geyve'ye itiraz edecek

Sakarya'da seçimleri çok az farkla kaybeden partilerden CHP Serdivan'da, AK Parti ise Geyve'de seçim sonuçlarına itiraz edecek.

CHP Serdivan'a, AK Parti Geyve'ye itiraz edecek

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için vatandaşlar sandık başına gitti. 796 bin 924 seçmenin bulunduğu il genelinde 2 bin 639 sandıkta oy kullanıldı.

Sandıkların açılmasının ardından iller ve ilçeler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Özellikle Sakarya'nın Serdivan ilçesinde AK Parti ile CHP arasında, Geyve ilçesinde ise Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında kıran kırana bir seçim yarışı yaşandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı olan ancak aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi’ne geçen Selçuk Yıldız, Geyve'de ipi göğüsleyen isim oldu. 

Serdivan'da ise zaman zaman iki parti birinci sıraya yerleşirken en sonunda ipi göğüsleyen isim AK Parti'nin adayı Osman Çelik oldu.

Geyve ve Serdivan'da yaşanan bu kıran kırana rekabet sonrasında kaybeden her iki parti de oyların tekrar sayılması için itirazda bulunacağı öğrenildi.

AdminAdmin