YEREL
Giriş Tarihi : 29-08-2023 21:14

CHP ve İYİ Parti Sakarya’da ittifak yapacak!

Siyasi partiler arasında ittifak olacak mı olmayacak mı tartışmaları devam ederken Sakarya için nasıl bir yol haritasının izleneceği üç aşağı beş yukarı belli oldu gibi görünüyor.

CHP ve İYİ Parti Sakarya’da ittifak yapacak!

024’ün Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler yavaş yavaş gündeme oturmaya başladı.

Siyasi partiler arasında ittifak olacak mı olmayacak mı tartışmaları devam ederken Sakarya için nasıl bir yol haritasının izleneceği üç aşağı beş yukarı belli oldu gibi görünüyor.

CHP’nin Genel Başkan Baş Danışmanı Engin Özkoç ile İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın “Ne pahasına olursa olsun Sakarya’da ittifak yapılacak” şeklinde bir yaklaşım içerisinde oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Özkoç ve Dikbayır’ın her türlü önyargıdan uzak bir şekilde Sakarya genelinde ittifak arayışına destek verecekleri yönünde bilgiler gelirken; bu ittifakın Parti Genel Merkezleri’nin müdahalesinin dışında olacağı vurgulanıyor.

Buna göre CHP Genel Merkezi ve İYİ Parti Genel Merkezi Sakarya’daki ittifak çalışmalarına müdahale etmeyecekler ve olası ittifakı Engin Özkoç Ümit Dikbayır’ın eşgüdümü ile yapılacağı ileri sürülüyor.

Özkoç ve Dikbayır’ın Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçelerde ittifak arayışına girdikleri ve seçilebilecek adayların partisine bakılmaksızın destekleneceği yönünde fikir birliğine vardıkları bilgisine ulaşılırken; her ismin seçilebilecek adayları belirleme konusunda geniş katılımlı toplantılar yapacakları da bize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Bu arada Özkoç ve Dikbayır’ın söz konusu ittifakı hayata geçirebilmek birkaç özel toplantı yaptıkları da belirtiliyor…

AdminAdmin