YEREL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 00:29

Denizcilik MYO’nun simülatörleri törenle açıldı

SUBÜ Denizcilik MYO ECDIS-RADAR, Köprüüstü ve GMDSS Simülatörleri için açılış töreni düzenlendi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık MYO’nun kuruluş ve gelişiminde birçok kurum ve kişinin katkısı olduğunu vurgularken İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ise MYO’nun fevkalede bir yapı ve donanıma sahip olduğunu ve ihtiyaç duyulan nitelikte çalışanlar yetiştireceğine inandığını ifade etti.

Denizcilik MYO’nun simülatörleri törenle açıldı

SUBÜ Denizcilik MYO’nun ECDIS-RADAR, Köprüüstü ve GMDSS Simülatörleri açıldı. Açılış törenine SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Kocaali Kaymakamı Haluk Koç, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, liman başkanları, akademisyenler, bürokratlar ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninden önce Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, denizcilik mesleği ve eğitimi hakkında bir konuşma yaptı.

SUBÜ Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, okulun 2020 yılında 4 programda 380 öğrenciyle eğitim-öğretime başladığını, program sayısını 5’e çıkarmayı hedeflediklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından akredite olduklarını ve simülatörlerin yerli bir firma olan Simsoft tarafından üretildiğini söyledi. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, okulun kuruluş sürecinin çok zorlu olduğunu ancak sonunda başarıya ulaşıldığını belirtti. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, okulun kuruluşunda ve gelişiminde destek veren İMEAK Deniz Ticaret Odası, Piri Reis Üniversitesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Koop-İş Sendikası ve diğer kurum ve kişilere teşekkür etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 10 Kasım’ın Atatürk’ü anma ve anlama günü olduğunu, Atatürk’ün gençlere güvendiğini ve vasiyetini yerine getirecek bir açılış yaptıklarını ifade etti. Kıran, SUBÜ Denizcilik MYO’nun yeni bir okul olduğunu, yetkili denizcilik eğitimi veren kurumlar arasına girdiğini ve yolculuğun başladığını kaydetti.

11/30

 

EditörEditör