SİYASET
Giriş Tarihi : 06-12-2023 18:37

DEVA Partisi'nde belediye başkan aday adaylarının tanıtımı yapıldı

İl Başkanı Ercan Başnuh, “Her adayımız Türkiyede bir ilk olan DEVA Belediyeciliği Etik Kuralları bildirgesindeki maddelerin altına sadece imzasını değil, namusunu, şerefini ve bütün varlığını ve mukaddesatını koyacaktır.” dedi.

DEVA Partisi'nde belediye başkan aday adaylarının tanıtımı yapıldı

DEVA Partisi’nin 29 Aralık’a kadar sürecek, yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvuru süreci devam ederken, belirlenen aday adayları da kamuoyuna tanıtıldı.

DEVA Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh DEVA Belediyeciliği ve Yerel Yönetimde DEVA Partisi’nin Etik Kurallar Bildirgesi hakkında da bilgi verdi.  

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

DEVA Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh, aday adayı tanıtım konuşmasında,  DEVA Partisinin en temel önceliği’nin, her şeyden önce erdemli ve ahlaklı siyaset olduğunu belirterek, “Belediye Başkan adaylarımızdan, daha seçimlere girmeden önce, Deva Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı bir taahhütname istiyoruz. Bu, DEVA Partisi'nin temiz yönetim anlayışı konusunda lafta değil, sözde değil, özde ne kadar samimi olduğunun, en önemli belgesidir. Bu Türkiye'de bir ilk ve daha önce böyle bir şey hiç olmadı”dedi.

“TÜRKİYE’NİN CİDDİ BİR YÖNETİM SORUNU VARDIR”

DEVA Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh, Belediye seçimi aday adayı tanıtımı için yapılan toplantıda, “Biliyoruz ki Türkiye’nin ciddi bir yönetim sorunu vardır ve bu durum bizleri Deva Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana daha fazla sorumluluk altına almıştır.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Türkiye 2023 yılının hemen başında  14 mayısta Milletvekillerini  28 Mayıs 2023 tarihinde 2. Turda Cumhurbaşkanını seçti. Başlangıçta Deva Partisi  kendi logosu ve kendi adayları ile seçime hazırlık yapmışken, Millet ittifakı içinde yer alarak, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için ortaya koyduğu iradeyi ısrarla gerçekleştirmeye çalıştı. O günün bize yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirdik. Seçim sonrasında ortaya çıkan tablonun partimiz özgün kimliği açısından bize çok zarar vermiş olmasını umursamadan kuruluş gerekçemiz olan hukuk, adalet, eşitlik ve liyakat ilkelerimizi önümüze kılavuz yaparak, temiz ve seviyeli siyaseti anlayışımızı terk etmeden  yolumuza devam ediyoruz.

“YANLIŞLARI SÖYLEMEKLE KALMAYIP ÇÖZÜM ÜRETMEYE ADAY PARTİ OLARAK YOL ALIYORUZ”

Deva Partisi Kurgu ve yalan olduğu itiraf edilmiş videolarla, gücü ve kaynağı elinde bulunduranların algılarıyla ortaya çıkan Genel seçim sonuçlarına kendini mahkum etmeyecek kadar, ülkeyi yönetmeye, yanlışlıkları cesaretle söylemeye, söylemekle kalmayıp çözüm üretmeye aday bir partidir.

‘’Siyaset değerli bir alandır ve bu alanı  günlük sayısal sonuçlardan çok öz kütle dolduracaktır.’’ Buna inancımızı hiç kaybetmedik.

O yüzdendir ki, ülkenin geleceğini inşa edecek, tarımdan sanayiye, sosyal politikalardan kadın çalışmalarına, çevreden hukuk ve adalet konularına pek çok alanda eylem planlarımızı hazırlamış olarak yol alıyoruz.

“HİÇBİR KESİMİ İSTİSMAR ETMİYORUZ. SAMİMİYİZ VE BU DURUŞUMUZLA AYRIŞIYORUZ”

Geçmiş dönemde Demokrasiye olan sorumluluğumuz , ülkenin tek kişinin iradesinden kurtarma çabamız  gereği ittifak içinde olmamız bazı eleştirilere sebep olsa da, suçlamalara maruz kalsak da gerçek olan bir şey var ki, Deva Partisi olarak bize; “Siz yönetemezsiniz ya da siz yanlış söylediniz” diye bir itham asla olmamıştır. Ülkenin selameti için hep doğruları söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.

Birileri NAS diye dini duyguları istismar ederken, Rasyonalite  dedik. Bizi o gün eleştirenler son altı ay içinde 6 kez faiz artırımına gittiler. Liyakat dedik, hakkaniyet dedik, gereğini yerine getirmeseler de dudaklarından mülakatı  kaldıracağız ifadeleri döküldü. Yine uymuyorlar, samimi değiller.

Aynı şeyleri söylemiş olsak da aramızdaki fark şudur ki, biz eylem ve söylemlerde hiçbir kesimi istismar etmiyoruz ve biz samimiyetimizle, dürüstlüğümüzle, ilkelerimiz, etik kurallarımızla, temiz siyasetimizle hukukun üstünlüğüne ve adalete olan inancımızla ayrışıyoruz.

31 Mart yerel Seçimlere hazırlık yapılan bu dönemde  Deva Partisi genel yönetim sorununu yerelde de dikkate alarak, Deva Siyaset Anlayışını, Deva Belediyeciliği anlayışıyla birlikte sürdürecektir.

“ADAYLARIMIZ “DEVA BELEDİYECİLİĞİ ETİK KURALLAR BELGESİNİ” İMZALAYACAK”

Ercan Başnuh konuşması sırasında;  “Bütün aday adaylarımızla dürüst Belediyeciliği vatandaşlarımıza arz edeceğiz. Belediye başkan adaylarımız dürüstlük, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik, adalet ve eşitlik, ayrımcılık yapmama ve liyakati esas alma, çıkar çatışmasını önleme, hediye ve menfaat kabul etmeme, kamu yararını üstün tutma, kamu kaynaklarını koruma, siyasetin finansmanını belediye yoluyla önleme, gizli bilgileri ifşa etmeme ve kişisel amaçla kullanmama konusunda bütün bu etik ilkeleri kabul, beyan ve taahhüt ettiklerine dair Deva Belediyeciliği etik kuralları belgesini  bizim adaylarımız imzalayacaklar. Ve bu sözle, bu taahhütle milletimizin karşısına çıkacaklar.” dedi.

“BELEDİYENİN ETİK PERFORMANS KARNESİ DE TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK”

Başnuh konuşması sırasında; “Biz de parti olarak yetkili organlarımız aracılığıyla bu etik kurallara uyulup uyulmadığını düzenli olarak izleyeceğiz, denetleyeceğiz, belediyelerimizin objektif performans kriterlerine göre karnesini oluşturacağız ve belediyemizin bu karnelerini toplumla paylaşacağız. Bu da yine Türkiye'de bir ilk olacak.” ifadesini kullandı.

“DEVA BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞI İLE YÖNETECEĞİZ”

Başnuh, aday adaylarının açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmasında, “31 Mart yerel seçimlerine hazırlık yapılan bu dönemde, Deva Siyaset Anlayışı, Deva Belediyeciliği anlayışıyla birlikte sürdürülecektir.” dedi. Başnuh, “Öz kaynakları geliştirecek, Merkezi yönetime bağımlı olmadan iş ve hizmet üretecek DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz. Bu anlayış kapsamında; Haksız kazanca ve yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz. Katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi işleten bir anlayış getireceğiz. İnsan odaklı ve eşitlikçi kentler kuracağız. Geleceğin şehirlerini kuracak,ulaşım ve erişim sorunlarını çözeceğiz. Çevre kültür ve spor dostu şehirler ile hayat kalitesi yüksek şehirler kuracağız. Bu kapsamda 30 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen DEVA partisi Tüzük Kongresinde Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ifade ettiği gibi yerel seçimlere kendi logomuz ve adaylarımız ile gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“DEVA PARTİSİ ADAYLARINI TİTİZLİKLE SEÇMEYE DEVAM EDİYOR”

Ercan Başnuh, aday adaylarını açıklarken, “Sakarya’yı sahip olduğu tarım  çevre, sanayi, kültür, ulaşım zenginlikleri içinde yönetmeye aday belediye başkan adaylarımızı titizlikle seçmeye devam ediyoruz. Değerli vatandaşlarımızın, çektiği zorlukların her birinin farkındayız. Çektikleri sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Adaylarımız da farkında. DEVA ekiplerine ve adaylarımıza vatandaşlarımızın desteğini istiyoruz."

Bugün ilçelerinden aday adaylıklarını kabul ettiğimiz;

-Karasu’dan  Abdullah Çatalbaş’ı

-Ferizli’den Yakup Kotaman’ı,

-Pamukova’dan  İrfan Metin’i,  basın  aracılığı ile duyuruyoruz.

“KADINLARI DAHA ÇOK SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ”

DEVA Partis olarak yerel yönetimlerde kadınların sayısını arttırmaya yönelik başlattığımız “Yerelde Kadına Yer Var” kampanyamız kapsamında beldede, ilçede, ilde ve büyükşehirde tüm kadınlarımızı yerel yönetimlerde sorumluluk almaya davet ediyoruz. Yerel seçimlerin ülkemize ve milletimize, Sakarya İlimize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Diğer ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor ve yakın zamanda onları da ilan edeceğiz.Her adayımız, Dürüst, Şeffaf, Adalet ve  eşitlik içinde, Ayrımcılık yapmadan ve liyakat esaslı, Çıkar çatışmasını önleyerek, Hediye ve menfaat kabul etmeden, Kamu yararını üstün tutarak, Kamu kaynaklarını koruyarak, Belediye imkanlarını siyasetin finansmanına kullanmadan, Gizli bilgileri ifşa etmeden ve kişisel amaçlı kullanmadan, Bir yolculuk yaptığının farkında olacaktır.

Her adayımız Türkiyede bir ilk olan DEVA Belediyeciliği Etik  Kuralları bildirgesindeki maddelerin altına sadece imzasını değil,  namusunu, şerefini ve bütün varlığını ve mukaddesatını koyacaktır.”ifadelerini kullandı.

AdminAdmin