EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-02-2024 12:03

Dolar Yükselişte!

Dolar kuru, güne artışla başlamasının ardından 30,8210 seviyesinden işlem görerek yeni bir zirveye ulaştı. Euro da 33,1730 TL'den işlem görmekte.

Dolar Yükselişte!

Yatırımcılar, Türkiye Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde açıkladığı dolar ve enflasyon beklentisi ile ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını bekliyorlar. Doların yeni zirveye ulaşmasıyla birlikte yatırımcılar tedirginlik yaşıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ilişkin belirsizliklerin sürmesi, varlık fiyatlarında belirsizliklerin artmasına neden oluyor.

Ülkede dün açıklanan perakende satış verileri, beklentilerin altında kalmasıyla enflasyonun önümüzdeki dönemde yavaşlayabileceği düşüncesini destekledi. Analistler, perakende satışların beklenenden düşük gelmesinin, ekonomik aktivitede bir azalma olabileceğine işaret ettiğini belirttiler. Ancak, Fed'in para politikası hakkında daha fazla ipucu alabilmek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu ifade ettiler.

Dolar tarihi zirvesini yeniledi, ilk kez 31 lirayı aştı - Kocaeli Haberleri  Kocaeli Gazeteleri Kocaeli Haber Kocaeli Gazetesi | Kocaeli Şehir Gazetesi

Bugün açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nde yıl sonu artış beklentisi yüzde 42,96 olarak belirlendi. TCMB'nin politika faizi beklentisi ise cari ay sonu ve 3 ay sonrası için yüzde 45 olarak belirlendi. Cari yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 40,0212 oldu.

Yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu bir gün yaşanırken, yurt dışında ABD'de Üretici Fiyat Endeksi, inşaat izinleri ve Michigan Tüketici Güven Endeksi verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 106 puanın direnç, 104 ve 103 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu kaydediliyor.

EditörEditör