YEREL
Giriş Tarihi : 03-08-2023 11:46

Eğitim-Bir-Sen üyeleri Balkanları ziyaret etti

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi üyelerine özel Büyük Balkan Turu düzenledi. Bir hafta süren Balkan Turunda 6 ülke 20 şehir ziyaret edildi.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri Balkanları ziyaret etti

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Sosyal kültürel faaliyetlerimiz tatil döneminde de devam ediyor. Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan ve Karadağ ülkelerinde toplamda 20 tarihi ve turistik şehrin ziyaret edildiği tur programımız sona erdi. Önceliğimiz üyelerimizden gelen talepler ve tabi ki sonrasında onların memnuniyetleridir dedi.

Duygularını ifade eden Mengen; Balkanlar bizim gönül coğrafyamızın en özel topraklarındandır. Osmanlı’dan tarihi ve mimari izler taşıyor. Bosna- Hersek’te Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret ederek dualar edildi. 90’lı yıllarda hepimizi derinden yaralayan savaşlarda hayatını kaybeden şehitlerimiz ziyaret edildi. Mostar, Üsküp’teki Vardar Nehri, Prizren, Priştine, Blagaj Tekkesi gibi gerçekten ata toprağı, ecdad yadigarı olan yerler bize Balkanların bizim topraklarımız olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattı şeklinde konuştu.

Yıl içerisinde Konya, Bursa, İstanbul, Umre ve Kudüs Turları düzenlediklerini vurgulayan Mengen, Balkan Turumuzun hemen ardından Büyük Karadeniz Turuna çıkıldığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’li olmak çok büyük bir ailenin üyesi olmaktır diyen Mengen; Üyelerimize yönelik çalışmalarımız özlük, mali, hukuki, sosyal kültürel ve kişisel gelişim alanlarında ara vermeden devam edecektir dedi.

AdminAdmin