GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2024 14:36

Emekli Öğretmenlerden İsyan!

Adapazarı Merkez Öğretmen evinin dün sabah saatlerinde kapısına kilit vurup kapatılmasının ardından emekli öğretmen isyan etti.

Emekli Öğretmenlerden İsyan!

Dün sabah saatlerinde  Adapazarı Merkez Öğretmen Evi'nin kapasını kilitli bulan emekli öğretmenler kapıdaki "SÜRESİZ KAPATIYORUZ" yazısını görünce isyan etti. Öğretmen Evi Lokali önünde toplanan emekli öğretmenler haklarını aramak için durumu protesto ettiler.

BİZE BÖYLE BİR KARAR GELMEDİ

Duruma isyan eden emekli öğretmenlerden Enver Topçu gazetemiz Yenigün muhabirlerine yaptığı açıklamada, "Buranın niçin kapatıldığını bilmiyoruz ama neden kapatıldığını öğrenmek için Büyükşehir Belediyesine gittik ama 'Burası bizi ilgilendirmiyor, Adapazarı Belediyesi'ne gidin sorun' dediler. Adapazarı Belediyesi'ne gittim, durumu soruşturduk hatta yıkacaklarmış haberiniz var mı dedim? Bize böyle bir karar gelmedi dediler. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü karar almış olabilirler dedi ama onlar karar almış olsa bile Öğretmen Evi'nin haberi olması lazım. Burası mahkemelik bir yer mahkemenin haberi olması lazım. Bunların hiçbirine dikkat edilmeden lokalimiz kapatıldı.

DOSYA ÖNE ALINDI

Arkadaşlar burası yıkılacak ve onun için kapandı deniyor. Adapazarı Belediyesi yetkilileriyle görüşmemde bize bugün karar gelse 3 ay önceden biz orayı yıkamayız dedi. Ben dün istinaf mahkemesi başkanlığına gittim, kendisiyle görüştüm bizim istinaf mahkemesindeki dosyamızı öne aldı. Görüşülerek karar verilecek" şeklinde konuştu.

EditörEditör