DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-01-2024 15:43

Erdoğan: ABD ve İngiltere, Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik saldırılarını değerlendirdi. Erdoğan, "Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesindeler. Bu orantılı değil orantısız bir güç kullanımıdır. Husiler, ABD ve İngiltere'ye karşı başarılı bir savunma yapıyor" diye konuştu.

Erdoğan: ABD ve İngiltere, Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesinde

Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu yapılanların hepsi de orantısız bir güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını şu anda Amerika aynı şekilde İsrail Filistin'de de yapmakta. İran, tüm bunların karşısında kendini nasıl korur ona bakmakta. İngiltere zaten Amerika'yla beraber bu süreç içerisinde hep adımını atmıştır, atmaya devam ediyor. Şu anda Kızıldeniz'i malum bunlar bir kan gölüne çevirme hevesindeler.

Erdoğan'dan ABD ve İngiltere'nin Yemen saldırısına ilk yorum: Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesindeler

Erdoğan, Husilerin ABD ve İngiltere'ye karşı başarılı bir savunma yaptığını belirterek, "Yemen, Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle bölgede ister Amerika olsun ister İngiltere olsun onlara karşı gereken cevabı verdiğini vereceğini söylüyor. Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek Amerika'ya karşı gerek İngiltere'ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz" dedi.

Kızıldeniz'de son dönemde Husilerin ticari gemilere yönelik saldırıları artmıştı. Bu saldırılar, küresel ticarette yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişelere neden olmuştu. ABD ve İngiltere, Husilerin saldırılarına misilleme olarak dün gece Yemen'deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu.

AdminAdmin