YEREL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 13:23

Gazeteci Adnan Fişenk, yerel seçim sürecinde Atakan Çelik'i böyle yazdı

Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Gazeteci Adnan Fişenk 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmemelerini yayınladığı köşe yazılarında Sakaryalı gazeteci Atakan Çelik'e de yer verdi. Fişenk, Atakan Çelik'i böyle yazdı...

Gazeteci Adnan Fişenk, yerel seçim sürecinde Atakan Çelik'i böyle yazdı

Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Gazeteci Adnan Fişenk 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmemelerini yayınladığı köşe yazılarında Sakaryalı gazeteci Atakan Çelik'e de yer verdi.

Fişenk, Atakan Çelik'i işte böyle yazdı:

Sizlere Ankara’ya geldiği ilk gününü hatırladığım ve bir vefa ve nezaket abidesi olarak nitelendirdiğim Atakan Çelik’ten bahsetmek istiyorum.
Atakan Çelik’in hayatı bence bir başarı öyküsüdür. Vefalıdır, saygılıdır, nezaketlidir ve her şeyden önemlisi alçak gönüllüdür.
17 Ağustos depreminden sonra Sakarya Valiliği'ndeki görevinden ayrılıp Ankara’ya henüz yeni gelmişti. Depremin ruhunda ağır izler bıraktığı her halinde belliydi. Her Cuma akşamı yaptığımız halı saha maçlarının geride bıraktığı hatıraları hala anarız.
Yaptığı işlerle kısa sürede Ankara’da bilinen iyi bir gazeteciydi. Önce AA’nın Sakarya Bölge Müdürü sonra da Balkanlar Bölge Müdürlüğündeki görevine başladı. Bu görevlerinde o kadar güzel işlere imza attı ki herkes tarafından takdir edildi. Hala Çelik’in efsane bölge müdürlükleri meslektaşları arasında konuşulur.
15 Temmuz’da Meclise gelerek burada ilk haberi geçtiğinden dolayı TBMM başta olmak üzere birçok kurum tarafından ödüllendirildi. Lakin en başarılı işlerinden biri ise mültecilerin zor yaşam koşullarını anlattığı Pakistan’daki “Misal Yetimhanesi” haberi ile Londra’da Uluslararası Merhamet Ödülü’ne layık görülmesiydi.

Sonra bir duydum ki (2018) Atakan Çelik Serdivan Belediye Başkan aday adayı olmuş. Ben Çelik’ten ziyade Serdivan için sevindim. Dünyayı, Türkiye’yi ve Sakarya’yı bilen, hayalleri ve enerjisi olan birinin şehrine katacak çok şeyi vardı.
Çok heyecanlıydı, hayallerime şehir insanlarını da katacağım diyordu. Lakin olmamıştı. Üzüldü…Hem de çok.
''İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın, asıl onu kaybeden topluma ağlayın'' demiş Farabi. Şimdi yine yeni bir süreç başlıyor. Umarım bu yeni süreçte liyakat, ehliyet ve sadakat sahibi Atakan Çelik’e bir şans verilir.
Bu arada MHP ve AK Parti arasında aday belirleme görüşmeleri başladı. Şimdi burada hem MHP hem de AK Parti’nin aday belirleme kurmay heyetine büyük görev düşüyor.
Umarım parlamentoda yıllardır başarılı gazetecilik yapan Atakan Çelik gibi bir ismi siyasete kazandırır ve söylediklerini hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulur…

AdminAdmin