YEREL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 00:44

Gazi Mustafa Kemal Atatürk SAÜ'de törenle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85. yılında Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk SAÜ'de törenle anıldı

Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Saat 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde, Atatürk’ü Anma Paneli de düzenlendi.

Panelin başkanlığını yapan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Enis Şahin, Atatürk’ün Dünya tarihinde unutulmayacak bir lider olduğunu, Cumhuriyetin kuruluşunda emeği olan herkesi minnetle andığını söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al da konuşmasında, Atatürk’ün zor şartlarda bu güzel ülkeyi bize bıraktığını, Sakarya Üniversitesi olarak da çağın gerekliliklerine uygun, özgüvenli, yetkin nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Panelde, Prof. Dr. Safiye Kıranlar, Atatürk’ün Adapazarı gezilerini belgelerle anlattı. Doç. Dr. Mustafa Sarı ise, Atatürk ve eğitim konulu sunumunda, Tevhidi Tedrisat Kanunu, harf inkılabı ve Türkoloji Kurultayı gibi konulara değindi.

Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi verildi. Etkinliğe akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

13/30

 

EditörEditör