GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 13:13

Goodyear'dan kadro hayali kuranlara kötü haber

Haftalık çalışma gününü 6 günden 7 güne çıkartma kararı ile geçici işçilerini kadroya alabileceği söylentileri ortaya atılan dünyaca ünlü araç lastiği markası Goodyear'ın Sakarya'da kurulu fabrikasında çalışan geçici işçilere kötü haber geldi. Fabrika aldığı son dakika kararı ile 6 gün çalışma programını yıl sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı. Bu karar sonrası fabrikada kadroya geçme umudu olan onlarca işçinin kadro hayali gelecek seneye kaldı.

Goodyear'dan kadro hayali kuranlara kötü haber

Adapazarı (Arifiye) ve İzmit'teki fabrikalarından dünyaya lastik üreten Goodyear, mart ve nisan ayında aldığı kararlarla Adapazarı fabrikasındaki çalışma günü sayısını temmuz ayından itibaren 6 güne, İzmit fabrikasındaki çalışma günü sayısını da mayıs ayından itibaren 6 güne düşürmüştü.

Bu uygulamanın aralık ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.
Böylece fabrikaların tüm çalışanları haftalık tatillerini pazar günü yapmaya başlarken, yeni işçi alımı ve geçici işçilerin kadroya alımı sekteye uğramıştı.

Aldığı kararları Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyuran Goodyear, 19 Eylül'de ise Adapazarı fabrikasının 5 Kasım itibarıyla yeniden 7 gün çalışma programına geçeceğini, İzmit fabrikasının aynı şekilde devam edeceğini ilan etti.

Bu gelişmeyle birlikte yeni işçi alımı ve geçici işçilerin kadroya alımı konusunda umut doğarken, Goodyear dün KAP'ta iki yeni bildirimde bulundu.

Buna göre Adapazarı fabrikasının 5 Kasım'da 7 gün çalışmaya geçiş kararı kaldırılırken uygulamanın aralık ayı sonuna kadar devam edeceği duyuruldu. Diğer bildirimde ise İzmit fabrikasının 29 Kasım - 16 Aralık tarihleri arasında envanter ayarlaması amacıyla üretime ara vereceği duyuruldu.

Fabrika çalışanları ile birlikte fabrikada örgütlü DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikasını şoke eden kararın ardından Goodyear'da işe girme ya da geçici statüten kadroya geçme umutu taşıyanların hayalleri suya düştü.

EditörEditör