YEREL
Giriş Tarihi : 22-09-2023 12:21

Haldızoğlu Müteahhitlerin Sorunlarını Gündeme Getirdi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komitesi Toplantısında konuşan 34. Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Haldızoğlu müteaahitlik sektörünün sorunlarını gündeme getirdi.

Haldızoğlu Müteahhitlerin Sorunlarını Gündeme Getirdi

ADAYORUM

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, yılda iki kez düzenlenen Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nın 2022 yılı son toplantısı Ali Coşkun Konferans Salonu’nda, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Oda bünyesinde faaliyetlerini yürüten Meslek Komitelerinin sektörel sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülerek değerlendirildiği ve sektör temsilcilerinin birbirlerinin sorunları hakkında fikir sahibi olarak dayanışmanın amaçlandığı toplantıya her iki başkanın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, 34 Meslek Komitesinin Temsilcisi iştirak ettiler.

Toplantıda konuşan 34. Meslek Komitesi (Müteahhitlik Faaliyetleri) Başkanı Ahmet Haldızoğlu müteahhitlerin Sakarya'daki sorunlarını gündeme getirdi. 

Haldızoğlu şunları kaydetti: 

“Birçok ilçemizde imar planları açıklanıyor ancak imar planlarını tamamlayan yol-su-elektrik-doğalgaz gibi alt ve üst yapı yatırımları maalesef yavaş ilerleme gösteriyor. Bu ilçelerimizden Ferizli, Hendek, Sapanca, Adapazarı ve Serdivan’ın bir bölümünü örnek gösterebiliriz. Sapanca ilçemizde turizm sektörünün kısa sürede hızlı bir şekilde gelişimi ve inşa sürecinde bu altyapı sıkıntıları baş gösterdi ve özellikle de atık su sorunu henüz çözülemedi. Bunun yanında toprak kayması riski de ciddi bir tehdit. İmar planları ciddi şekilde gözden geçirilmelidir. Araziler kolayca imara açılıyor. İmara açılan yerlerde yol yok, elektrik yok, su yok. İnşaat başlarken belediyenin inceleme süreci artık 45-60 gün sürüyor. Burada tabii ki bungalov veya villa gibi yapılar yapan arkadaşlar değil kurumların hizmet eksikliğini paylaşıyoruz.”

AdminAdmin