GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 16:21

Heimlich Manevrası Hayat Kurtardı!

Kaynarca ilçesinde meydana gelen bir olayda, belediyeye ait şantiyede iş makinesi operatörlüğü yapan Yakup Y.'nin yediği tatlı nefes borusuna kaçtı. Nefes almakta zorlanan Y.'nin yardımına, aynı şantiyede ambulans şoförü olarak çalışan arkadaşı Orkun Akbaş yetişti. Akbaş, soğukkanlılığını koruyarak Yakup Y.'ye heimlich manevrası uyguladı ve nefes borusuna kaçan tatlıyı çıkardı.

Heimlich Manevrası Hayat Kurtardı!

Görüntüler Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Olay anı, şantiyenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Yakup Y.'nin nefes almakta zorlanması ve arkadaşının ona heimlich manevrası yapması görülüyor. Yakup Y., yapılan müdahale sonrası nefes almaya başladı ve hayati tehlikeyi atlatmış oldu.

A W137748 02

Heimlich Manevrası Hayat Kurtarıyor

Heimlich manevrası, nefes borusuna kaçan yiyecek veya cisimlerin çıkarılması için kullanılan bir ilk yardım yöntemidir. Doğru ve zamanında uygulanan heimlich manevrası, hayat kurtarıcı olabilir.

A W137748 01

Uzmanlar Uyarıyor:

Uzmanlar, heimlich manevrasının herkes tarafından bilinmesi ve gerektiğinde uygulanabilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Heimlich manevrası ile ilgili bilgilere internetten veya ilk yardım kurslarından ulaşılabilir.

EditörEditör