GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 12:41

İmamoğlu: 16 milyon insanımızın kazanacağı bir seçim yolculuğuna gidiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kültürel yaşam alanına dönüştürülen Beykoz Çubuklu Silolarındaki çalışmaları inceledi. Beykoz’da sosyal tesis açılışına da katılan İmamoğlu, yaklaşan 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili, "16 milyon insanımızın kazanacağı bir seçim yolculuğuna gidiyoruz" dedi.

İmamoğlu: 16 milyon insanımızın kazanacağı bir seçim yolculuğuna gidiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çubuklu'daki incelemelerinin ardından, Beykoz'da sosyal tesis açılışına katıldı. İmamoğlu'na Beykoz Belediye Başkan adayı Alaeddin Köseler de eşlik etti. Burada bir konuşma yapan İmamoğlu, "16 milyon insanımızın kazanacağı bir seçim yolculuğuna gidiyoruz" diye konuştu.

"HALKA AÇIK ÇOK DEĞERLİ BİR YER OLACAK"

Beykoz Çubuklu Silolarındaki çalışmaları inceleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Anadoluhisarı'ndan sonra burası çok etkin bir nokta ki Anadoluhisarı dolu dolu bir yaz geçirdi. Sağolsun arkadaşlarımız hem İBB miras markasının Oktay beyin ifade ettiği gibi özel noktalardan birisi. Çünkü bu silo dönüşümü çok nadir örneklerinden birisi. " dedi. İmamoğlu, "Ben bu güçlendirme meselesini kentsel dönüşümde ayrı bir hat olarak açılımını yapmıştım geçen hafta sunumumda. Bu güçlendirme meselesini çok kabiliyetli bir mesele olduğunu belli yapılarda da bunun önünün açıldığı bir işlemi biz de özellikle teşvik edeceğiz. Bu teşviki imalatçı firmalar bu tür malzemeleri üreten firmalar yapımcı firmalarla entegre yürütmeyi düşünüyoruz İstanbul yenileniyor kapsamında. Muhteşem bir seyir alanı ve içinde çok güzel birimlerin olması da çok etkileyici olacak. Aynı zamanda en ön bölümde çocuklara oyun alanı şeklinde tasarlanması da manzaranın en güzelini biz çocuklara vermiş olacağız burada. Halka açık çok değerli bir yer olacak. Ciddi bir sahadan bahsediyoruz yani burada 30 bin metrekareye yakın alanı var." dedi.

"SADECE HATAY'DA DEĞİL DİĞER İLLERDE DE ÇOK KATKIMIZ OLDU"

Beykoz’da sosyal tesis açılışına geçen İmamoğlu burada gençlerle biraraya geldi.İmamoğlu, "Sayın Kurum malum İstanbul belediye başkanı adayı, rakibimiz birşey söylemiş. İstanbul bütçesinde bir pay ayırsaydı da bin tane konut yapsaydı Hatay’a diye. Önce şunu söyleyeyim. Şayet gidebilirse tabii bilmiyorum, gidebilirse Hatay’a gitsin, orada deprem sonrası sadece Hatay da değil diğer illerde de çok katkımız oldu ama özellikle Hatay’da görevli olduğumuz için orada neler yaptığımızı yüz binlerce Hataylı dostumuza, kardeşimize, vatandaşımıza, hemşehrilerimize İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak nasıl hizmet ettiğimizi gider sorar vatandaştan cevap alır. Buradan duyuruyorum benim açıkladığım, söylediğim, geçmişten bugüne yaptığımız 16 milyon insanımızla beraber tasarladığımız her projemizi kendi projesi gibi anlatabilir. Zaten anlatıyor ben bundan rahatsızlık duymam, mutlu olurum. Bizim çünkü her projemiz halkçı belediyeciliğin, demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini içerir, buradaki genç arkadaşlarımızın yurtları gibi. Milletimizin 16 milyon insanımızın kazanacağı bir seçim yolculuğuna gidiyoruz. Temennimiz ve arzumuz bu memleketin her bireyinin birbirini sevgiyle, saygıyla karşıladığı bir huzur ortamı." şeklinde konuştu.

EditörEditör