AYLIK 19 BİN 250 TL ÖDEME
Üniversite öğrencilerinin eğitimlerini sürdürürken iş deneyimi kazanmalarını amaçlayan İŞKUR Gençlik Programı’nda yeni dönem başladı. Program kapsamında öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL ödeme yapılacak. Ayda 14 gün programa katılan öğrencilerin aylık ödemesi 19 bin 250 TL’ye ulaşacak.
Program kapsamında öğrencilerin sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak. Belirli şartları sağlayan öğrencilere ayrıca 1.250 TL promosyon ve çeşitli harcamalarda indirim imkânları sunulacağı belirtildi.
HEDEF 1 MİLYON ÖĞRENCİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, programdan bugüne kadar yararlanan öğrenci sayısının 220 bine yaklaştığını belirterek 2028 yılı sonuna kadar toplam 1 milyon üniversite öğrencisine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Programla öğrencilerin eğitim hayatları devam ederken gelir elde etmeleri ve çalışma hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor.
BAŞVURULAR ÜNİVERSİTELERE GÖRE YAPILACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni dönem başvurularının başladığını duyurdu. Başvuru takvimi üniversitelere göre belirlenecek. Programa katılmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri ve şartlar için İŞKUR’un resmî duyurularını takip etmeleri gerekiyor.
SAÜ VE SUBÜ’DE KONTENJANLAR BEKLENİYOR
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) için yeni dönem kontenjanları henüz açıklanmadı. Sakarya’daki üniversite öğrencilerinin başvuru tarihleri ve kontenjan bilgileri için kendi üniversitelerinin yapacağı duyuruları takip etmeleri gerekiyor.





























