SİYASET
Giriş Tarihi : 28-01-2023 15:08   Güncelleme : 28-01-2023 15:08

"İspat ederseniz istifa ederim" diyen DEVA Partili Ekmen'i zora sokacak video

Haber 7 - DEVA Partili Ekmen, partisinden kimsenin 'Türklüğü Anayasa'dan kaldıracağını söylemediğini' iddia etti, ispatlanırsa istifa edeceğini duyurdu. Günler öncesinde, DEVA Partili Sanem Oktar, 'Türklüğü Anayasa'dan kaldıracaklarını' ilan etmişti.


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partisinden kimsenin, "Türklüğü Anayasa'dan çıkaracağız demediğini" savundu. 

"TEK BİR DEVA PARTİLİ DEDİYSE BEN İSTİFA EDERİM"

Habertürk yayınına katılan Ekmen, karşısındaki konuğa, "Sizden istirham ediyorum. Bu program devam ederken tek bir DEVA Partisi yetkilisinin Türklüğü Anayasa'dan çıkartacağız cümlesi kullandığını ispat ederseniz, ben bu partiden istifa ederim" şeklinde iddialı bir çıkış yaptı. 

SANEM OKTAR'IN SÖZLERİ ÇOK TARTIŞILMIŞTI

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Radyo Sputnik'te Enver Aysever'in sorularını yanıtlarken "Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklarını" söylemişti. Oktar, "Türkiye'de Atatürk milliyetçiliği diye bir tarif var. Siz başka bir tarif mi getiriyorsunuz? Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Doğru. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır. Farklılıklar arasında birini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacaktır. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayış benimsiyoruz."

"ANAYASADAN TÜRKLÜĞÜ ÇIKARIYOR MUSUNUZ?' SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN CEVAP

Enver Aysever’in “Öyleyse Anayasada artık ‘Türkiye’ye vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk’tür’ denilmeyecek. Doğru mu anlıyorum?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Evet, denilmeyecek. Anayasanın 66’ncı maddesindeki değişikliği şöyle öneriyoruz; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir diyoruz. Yani o maddeyi bu şekilde değiştiriyoruz. Biliyorsunuz mevcut maddede ‘Türk anne-babadan doğma’ gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz.”

Özerklik skandalından sonra yeni bomba: 'Türk' tanımı kaldırılsın Özerklik skandalından sonra yeni bomba: 'Türk' tanımı kaldırılsın

KAYNAK: HABER7
AdminAdmin