DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-11-2023 13:09

İsrail, Gazze'deki bir okulu yasaklı olan beyaz fosfor bombalarıyla vurdu! Panik anları anbean kamerada

Hamas operasyonuna karşılık vererek Gazze'ye 26 gündür bomba yağdıran İsrail bugün Şati Kampı'ndaki bir okulu yasaklı olan beyaz fosfor bombalarıyla vurdu. Yerinden edilen binlerce kişinin sığındığı okula düzenlenen saldırı cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

İsrail, Gazze'deki bir okulu yasaklı olan beyaz fosfor bombalarıyla vurdu! Panik anları anbean kamerada

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrailGazze'ye 26 gündür bomba yağdırıyor. Binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze'de hastane, mülteci kampı demeden saldırılar düzenleyen İsrail bu kez bir okulu hedef aldı.

 

Gazze'deki Şati Kampı'nda yer alan bir okulu yasaklı olan beyaz fosfor bombalarıyla vuran İsrail ordusu, yerinden edilen binlerce kişinin sığındığı binaya art arda saldırılar düzenledi.

Okul bahçesine beyaz fosfor bombalarının düştüğü anlar bahçedeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla da saniye saniye kaydedildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 16'ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'i çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı. İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

AdminAdmin