SİYASET
Giriş Tarihi : 05-02-2024 15:13

Kazakistan Hükümeti İstifa Etti!

Kazakistan'da şaşırtıcı bir gelişme yaşandı! Alihan İsmailov başkanlığındaki hükümet, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edilen istifasıyla görevden ayrıldı.

 Kazakistan Hükümeti İstifa Etti!

Cumhurbaşkanlığı İstifa Kararını Duyurdu:

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anayasa'nın 70. maddesine göre İsmailov hükümetinin istifasının kabul edildiği bildirildi. Geçici olarak Başbakan Birinci Yardımcısı Roman Sklyar başbakanlık görevini üstlendi. Eski hükümet üyeleri de yenisi onaylanana kadar görevlerini sürdürecek.

Alihan İsmailov

Yarın Tokayev Başkanlığında Toplantı:

Hükümetin istifasına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmazken, yarın Cumhurbaşkanı Tokayev başkanlığında genişletilmiş hükümet toplantısının yapılması planlanıyor.

İsmailov Hükümeti Ne Zaman Göreve Gelmişti?

İsmailov, Ocak 2022'de meydana gelen olaylardan sonra göreve gelmiş, 19 Mart 2023'teki Meclis seçimi sonrası tekrar başbakan olmuştu. İsmailov, tüm siyasi parti milletvekilleri tarafından "evet" oyu alarak ülkenin 12. Hükümet Başkanı olmuştu.

Hükümet Değişiklikleri Sık Görülüyor:

Siyasi gücün büyük kısmının cumhurbaşkanının elinde toplandığı petrol zengini Orta Asya ülkesinde hükümet değişiklikleri sıkça görülüyor.

EditörEditör