YEREL
Giriş Tarihi : 15-12-2023 16:10

Kışlaçay Mahallesi'nin doğal gaz mücadelesi devam ediyor

Kışlaçay Mahallesi Muhtar Azası Hülya Alşan ile mahalleli kadınlar AGDAŞ ve Arifiye Belediyesi'ni ziyaret etti. Yetkililer ve kadınlar doğal gaz sorunları hakkında 2024 yatırım kapsamına alınması için fikir alışverişinde bulunarak en kısa zamanda güzel haberleri beklediklerini belirttiler.

Kışlaçay Mahallesi'nin doğal gaz mücadelesi devam ediyor

Kışlaçay Mahallesi doğal gaz talebi İçin 190 imza toplayarak  abonelik talebi oluşturmuştu. Ancak  AGDAŞ tarafından gönderilen cevapta yatırım yok denmişti.

Arifiye Kışlaçay Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar ise doğal gaz mücadelesine devam ediyor.

Mahallelerine doğal gazın gelmesini 2024 yılında yapılacak yatırımlar kapsamına alınmasını isteyen Kışlaçaylı kadınlar bir araya gelerek Arifiye Belediyesi ve AGDAŞ'a ziyarette bulundu.

Kışlaçay Mahalle Muhtarı Cemal Aldemir, "AGDAŞ öncülüğünde yürütülen çalışmada Erenler Çaybaşı Yeniköy Mahallesi’nden gelen Doğalgaz Arifiye İlçesi Kemaliye, Kumbaşı, Çınardibi mahallelerinden sonra, Kışlaçay Mahallesi’ne gerekli abone sayısına göre altyapı çalışmalarına başlanacaktır denilmişti. Ancak yaptığımız müracaatın ardından gelen cevapta, "Belirtilen bölgede mevcut doğal gaz dağıtım şebekemiz ve planlanmış bir yatırımımız bulunmamaktadır denilmişti" ifadelerini kullandı.

Mahalleli vatandaşlar ise, "Doğal gazın mahallemize verilmesini istiyoruz. Erenler Çaybaşı Yeniköy Mahallesi’nden gelen Doğalgaz Arifiye İlçesi Kemaliye, Kumbaşı, Çınardibi Mahalleleri'nden sonra, sadece bize 1 km uzak Çınardibi Mahallesinde doğal gaz geldiğinde doğal gazın bu bölüme de geleceği söylendi. Ama 1 yıl geçmesine rağmen hiçbir çalışma söz konusu olmadı. Geçen yıl almak isteseydim üç bin liraya alınan yakıtımı şu anda dokuz bin lira alacağım. Ben beş ton yakıt harcıyorum. Artı odunda tüketiyoruz .Yerinde ster 330 TL ,7 ster nakliye 2500 TL, 7 ster kapıda doğrama 1500 TL  maliyet ortaya çıkıyor. Amacımız bütün mahalle komşularımızla birlikte doğalgaz hizmeti alabilmek" diye konuştu.

AdminAdmin