YEREL
Giriş Tarihi : 08-01-2024 11:31

Kuryelerden sessiz eylem: Para kazanamıyoruz

Sakarya'da Yemek Sepeti kuryeleri, yeterli slot bulamadıkları gerekçesiyle kontak kapattı. Kuryeler, Yemeksepeti vardiya sisteminde adil davranmadığı için para kazanamadıklarını ve şirketin sistemi adil hale getirmesi için eylem yapma kararı aldıklarını söyledi.

Kuryelerden sessiz eylem: Para kazanamıyoruz

Geçtiğimiz günlerde Sakarya'nın Serdivan ilçesinde toplanan Yemek Sepeti kuryeleri, kontak kapattı ve servis yapmadı. Kuryeler, yemeksepeti vardiya sisteminde adil davranmadığı için para kazanamadıklarını ve şirketin sistemi adil hale getirmesi için eylem yapma kararı aldıklarını söyledi.

Kuryeler adına açıklama yapan bir kurye, "Bizler yemek sepeti express kuryesiyiz. Bizlerin hakları yeniliyor. Aramızda evli çoluğu çocuğu olan insanlar var. Hepimiz mağdur kaldık. Çalışmak için saat slot bulamıyoruz ve bizlere kimse yardımcı olmuyor. Yemeksepeti vardiya sisteminde adil davranmadığı için para kazanamıyoruz. Şirketin sistemi adil hale getirmesi için eylem yapma kararı aldık. Sesimizi Sakarya'ya duyurmak istiyoruz" dedi.

Kuryelerin eylemi nedeniyle bazı vatandaşlar yemeklerini geç teslim aldı. Yemeksepeti yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

AdminAdmin