GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 16:32

"Kuyruk bitene kadar kıyma bitiyor"

Et ve Süt Kurumunda Ramazan da ucuz et kuyruğu uzamaya devam etti

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Erenler'deki Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası'nda ucuz et talebi, uzun kuyruklara neden oluyor. Haftanın altı günü 08:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet veren mağaza, iftar saatinde 19:00 - 20:00 arasında satışa kapanarak yoğunlukla başa çıkmaya çalışıyor.

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan özelinde sunduğu uygun fiyatlı et ürünleri için sabahın erken saatlerinde mağaza önünde sıraya giriyor. Ancak, iftar saatine yaklaştıkça artan talep ve kısıtlı satış saatleri, uzun kuyruklara ve bekleyişe neden oluyor.

Mağazada kıyma kilogram başına 229 lira, kuşbaşı ise 259 lira ile satılıyor. Bu düşük fiyatlar, vatandaşların ilgisini çekerken, sıra bekleyenler yoğunluktan şikayetçi. Bekleme süresi ve sıra sayısının artmasıyla birlikte, vatandaşlar alternatif çözümler öneriyor.

Bekleyenlerden Hakanet Talay, "Sabah dokuzdan beri bekliyorum. Daha sıra gelmedi. Saat kaç oldu, İkiyi geçiyor görüyorsunuz. Bekliyoruz, başka çare yok. Başka illerden geliyorlar, buradaki yoğunluk aldı başını gitti. Köylerden ve karasudan çok gelen oluyor. Bu yoğunluğu azaltmak için başka merkezler yapılmalı." şeklinde konuştu.

Diğer bir vatandaş olan Yakup Say ise şunları söyledi: "Benim numaram 759, şu an öğlen iki 430. sırada. Bize nasıl sıra gelir bilmiyorum. Sıra bize gelene kadar da kıyma bitiyor. Toplu geliyorlar, herkes sıraya giriyor. Her aile bir kere alsın, bütün vatandaş yararlansın."

Erenler'deki Et ve Süt Kurumu'nun, talebe yetişebilmek ve yoğunluğu azaltabilmek adına önlemler alıp almayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

EditörEditör