GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 17:31

Memur Emeklilerinin Maaşı Arttırılacak mı?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur emeklilerinin maaşlarının artırılması için önemli bir talepte bulundu. Kahveci, birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesini istedi.

Memur Emeklilerinin Maaşı Arttırılacak mı?

Ek Göstergenin Önemi:

Ek göstergenin emekli memur maaşları belirlenirken önemli bir rol oynadığını belirten Kahveci, bu düzenlemenin emekli maaşlarında artış sağlayacağını vurguladı. Kahveci, 2023'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, memur emeklilerinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

3600 Ek Gösterge Sözü:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl verdiği birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltileceğine dair sözünün henüz yerine getirilmediğini hatırlatan Kahveci, bu konunun TBMM gündemine taşınmasını ve bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Diğer Talepler:

Kahveci, Ekim 2008'den önce ve sonra göreve başlayan memurların sosyal güvenlik ve emeklilik haklarının da aynı olmadığını ve bu çifte standardın giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personeli için görevde yükselme sınavı açılması ve söz konusu personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi talebinde bulundu.

Kahveci, kamuda artan taşeron işçiliği uygulamasına da bir an önce son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

EditörEditör