DÜNYA
Giriş Tarihi : 07-02-2024 16:19   Güncelleme : 07-02-2024 16:27

Netanyahu ve Blinken Bir Araya Geldi

Hamas ile İsrail arasında yapılan esir takası ve ateşkes müzakereleri devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Batı Kudüs'te bir araya geldi. Görüşmede esir takası, ateşkes ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Netanyahu ve Blinken Bir Araya Geldi

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu ve Blinken Batı Kudüs'teki Başbakanlık binasında "uzun ve kapsamlı ikili özel bir görüşme" yaptı. Görüşmenin ardından heyetler arasında genişletilmiş toplantıya geçildi.

Toplantıda Netanyahu, Blinken'e Hamas'ın Gazze Şeridi'nde her biri 45 gün sürecek, 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi. Blinken ise esir takası ve ateşkesin sağlanması için ABD'nin İsrail ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

"ABD'nin İran'a karşı yaptırımları sürdürmeli"

Görüşmede ayrıca İran'ın nükleer programı ve bölgedeki diğer güvenlik tehditleri de ele alındı. Netanyahu, İran'ın nükleer silah edinmesine izin verilmemesi gerektiğini ve ABD'nin İran'a karşı yaptırımları sürdürmesi gerektiğini vurguladı. Blinken ise ABD'nin İran'ın nükleer programı konusunda endişeli olduğunu ve İran'ı nükleer anlaşmaya uymaya ikna etmek için çalıştığını söyledi.

Toplantıya İsrail tarafından savaş kabinesi üyesi Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea, iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar ve Netanyahu'nun danışmanlarının katıldığı aktarıldı. ABD tarafından da ABD'nin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr, ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jacob J. Lew katıldı.

Netanyahu, Gazze'de ateşkes müzakereleri sürerken Blinken ile görüştü

Netanyahu ve Blinken görüşmesinde neler konuşuldu?

  • Esir takası ve ateşkes
  • İran'ın nükleer programı
  • Bölgesel gelişmeler

Görüşmede hangi kararlar alındı?

  • ABD, esir takası ve ateşkesin sağlanması için İsrail ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edecek.
  • ABD, İran'ın nükleer programı konusunda endişeli ve İran'ı nükleer anlaşmaya uymaya ikna etmek için çalışıyor.
EditörEditör