EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-09-2023 10:56

Okullarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitim üzerindeki alanı genişletildi

Yönetmelikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitim üzerindeki alanı genişletildi. Buna göre Diyanet, eğitimine devam eden öğrencilerin hafızlık yapması ya da temel İslami bilimlerde ders alması için Kuran eğitim merkezi açacak. Ayrıca “4-6 yaş grubu” çocuklar için ders kitabı hazırlayacak.

Okullarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitim üzerindeki alanı genişletildi

Diyanet’in Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde dün yapılan değişikliklerle Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün görevleri yeniden belirlendi ve çalışma alanı genişletildi. Değişiklik öncesi genel müdürlüğün çalışma alanlarına ilişkin 4-6 yaş grubu Kuran kurslarına ilişkin bir vurgu bulunmuyordu.

 

Yönetmeliğin son haline göre ise genel müdürlük, 4-6 yaş grubu çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim programlarını, okutulacak ders notlarını veya kitaplarını ve yardımcı eğitim materyallerini kendisi hazırlayacak veya hazırlatacak. 

TANIM YAPILMADI

Ancak bunlara yeni bir merkez eklendi. Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, artık Kuran kurslarının yanı sıra Kuran eğitim merkezleri de açabilecek. Merkezle ilgili tüm işlemleri bu genel müdürlük yürütecek. Merkezlerin çalışma alanına ve hangi işlevle kullanılacağına yönelik bir tanım yapılmaması da dikkat çekti. Buna göre, örgün eğitimine devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak veya temel İslami ilimler eğitimi almak isteyen öğrenciler, bu merkezlerde eğitim görecek.

AdminAdmin