YEREL
Giriş Tarihi : 13-12-2023 14:52

Rektör Al, "Üniversitemiz bu tür insanlarla anılmasın"

Rektör Al, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Tarih Bölümü'nde görev yapan ve yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında "Üniversitemiz bu insanlarla anılmasın" dedi.

Rektör Al,

Sakarya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ'de gerçekleştirilen yıl sonu değerlendirmesi toplantısında adını sık sık duyuran Ebubekir Sofuoğlu hakkında da bir açıklamada bulundu.

Rektör Al, "Haber yaparken Sakarya Üniversitesi olarak vurgulamanıza gere yok. Bunu rica edebiliriz. Yazmayın diyemeyiz. Basın hürdür haber değeri varsa yazarsınız. Zaten yazılıyor. Ama illa şu üniversiteyle ilişkilendirilmeleri gerekmiyor. Zaten kendilerine olumsuz anlamda markaları yetiyor. Üniversitemizin onlarla anılmasından ziyade demin söylediğim şeylerle anılması gerekir" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi ve 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremleri nedeniyle hocalarla fazla temas kurulamadığını ifade eden Rektör Al, "Pandemi ve deprem nedeniyle hocalarla fazla temas kurulamadı. Ama biz belki sekiz yılda yapılacak temasları sekiz ayda yapmış olabiliriz.

Başka Üniversitelerle ve rakip üniversitelerle kendi durumumuzu kıyaslıyoruz. Bir rektör olarak hepsine katılıyorum. Bazen nefes almakta zorlanıyorum" şeklinde konuştu.

AdminAdmin