YEREL
Giriş Tarihi : 05-10-2023 17:08

Sağlık çalışanları TÜRK-İŞ çatısı altında birleşiyor

TÜRK-İŞ İl Temsilciliği (Demiryol-İş Sendikası)’da, Sağlık-İş Sendikası yönetici ve temsilcileri ile birlikte, Sağlık çalışanlarını ilgilendiren bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Sağlık çalışanları TÜRK-İŞ çatısı altında birleşiyor

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), İl Temsilciliği  Sağlık-İş Sendikası yönetici ve temsilcileri ile birlikte sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen basın açıklamasına  Sağlık İş Sendikası Sakarya il Başkanı Yahya Kaya,  Belediye İl Sendikası sekreteri, TÜRK-İŞ  sendikası şube başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

TÜRK-İŞ Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman, Karasu, Kaynarca, Sapanca Ağız ve Diş Sağlığı Serdivan Devlet Hastanesi'nden sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de SAĞLIK-İŞ Sendikası'nın çoğunluğu sağladığını ifade etti.

Cemal Yaman, açıklamasında şunları kaydetti:

"Karasu-Kaynarca-Sapanca-Ağız ve Diş Sağlığı Serdivan Devlet Hastanesinden sonra, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de SAĞLIK-İŞ Sendikası çoğunluğu sağlamıştır. Sağlık çalışanları yıllarca %4'lük zamlar ve sosyal haklarında olumsuzluklar yaşayarak yok sayarak geldiler. 2018 yılında TÜRK-İŞ Konfederasyonunun katkısı ile kadroya geçtiler. Ancak değişen fazla bir şey olmadı. Bugün ücretler yine sorun halindedir. Sosyal ve İdari haklar sorun halindedir. SAĞLIK-İŞ olarak amacımız bu sorunların çözümüne katkı sağlamak ve çözmektir.

Sendikacılık anlayışımız birlik ve beraberlik, güçlü bir sendika olacaktır, mücadeleci sendikacılık anlayışı ile sorunların üstesinden geleceğiz. Bu vesile ile TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar olarak, SAĞLIK-İŞ'i tercih eden arkadaşlarımızı kutluyoruz, aramıza hoş geldiler. Bizlerde SAĞLIK-İŞ'in Sakarya' da daha da büyümesi ve güçlü bir sendika olma yolunda zerimize düşeni yapacağız, beraber mücadele edecek beraber kazanacağız.

TÜRK-İŞ ve SAĞLIK-İŞ olarak yapılan bu örgütlenme çalışmalarında bize güvenerek, sahada örgütlenme çalışması yapan gerçek kahramanlara teşekkür ediyoruz. Çalışma hayatının sorunlarını biliyor ve beraber yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve OTV ile açıklanan ekonomik program önümüzdeki yılların çalışan ve dar gelirlilerin sırtına yükleneceği ve yeni vergilerin uygulamaya sokulacağı, enflasyonun devam edeceğini göstermektedir.

Bugün için çalışanların alım gücü kalmamıştır.

Yüksek ve adaletsiz vergi sistemi devam ediyor, Kıdem tazminatı pul olmuştur. Kamu mallar sermaye ihtiyacından satılmaya devam edecektir.

TÜİK denen kurum her ay yaptığı doğru olmayan enflasyon açıklamaları ile alım gücümüzü düşürmektedir.
Kısacası çalışma hayatı içerisinde bulunan bizleri daha zor günlerin beklediğin görüyoruz.
Bütün bu sorunların üstesinden gelmek için güçlerimizi birleştirmek, büyük olmak ve çalışanlar TÜRK-İŞ'in şemsiyesi altında toplanmaya davet ediyorum” 

Uzun zamandır ekonomik olarak kötü dönemlerden geçildiğini ifade eden Yaman, sendikalar ve STK'ların bu duruma tepki göstermesi gerektiğini söyledi. 

AdminAdmin