SPOR
Giriş Tarihi : 07-02-2024 17:06

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler SK: Hedef Süper Lig!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü (SBB Bedensel Engelliler SK), kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir başarıya imza atarak 1. Lige yükseldi. Bu yıl ise hedef Süper Lig! Kulüp Başkanı Cemil Yıldırım, ikinci yarı için forvet ve defans oyuncusu takviyesi yapacaklarını ve bu yıl kupayı alacaklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler SK: Hedef Süper Lig!

2018 yılında kurulan SBB Bedensel Engelliler SK, kısa sürede büyük başarılara imza attı. 2021-2022 sezonunda 2. Lig'de şampiyon olan kulüp, 1. Lig'de de mücadele etmeye başladı. İlk yarıyı 2. sırada tamamlayan SBB Bedensel Engelliler SK, ikinci yarıda ise Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

Kulüp Başkanı Cemil Yıldırım, hedeflerini şu şekilde açıkladı:

"Hedefimiz Süper Lig'e yükselmek. Bunun için ikinci yarıda forvet ve defans oyuncusu transferi yapacağız. Takımımız çok güçlü ve bu yıl kupayı alacağımıza inanıyorum."

Yıldırım, kulübün sadece futbolla sınırlı kalmadığını, sosyal sorumluluk projeleri de yürüttüğünü söyledi. Hastanelerde uzvunu kaybetmiş kişilerle irtibata geçerek onları spora başlattıklarını belirten Yıldırım, "Engelli gülerse dünya güler" dedi.

SBB Bedensel Engelliler SK'nin başarıları, engelli bireylere ilham kaynağı oluyor.

Kulüpte futbol oynayan birçok engelli sporcu, milli takıma seçilerek ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil ediyor.

 

EditörEditör