GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 15:11

Sakarya dahil 5 ilde araç dolandırıcılığı çetesi: 23 şüpheli yakalandı!

İstanbul merkezli aralarında Sakarya'nın da bulunduğu 5 ilde araçlarını satmak isteyen kişileri noter devri aşamasında dolandıran çeteye düzenlenen operasyonda 23 şüpheli yakalandı.

Sakarya dahil 5 ilde araç dolandırıcılığı çetesi: 23 şüpheli yakalandı!

Çete üyeleri, araçlarını satmak isteyen vatandaşları ilan üzerinden bulup, noter devri sırasında "bankada sorun oldu" gibi bahanelerle parayı ödemeden ruhsatlarını alıyordu.

Mağdurlardan Mehmet Selim Şahin, "Aracı eşimin ameliyatı için satıyordum. Bu şebeke benim ilanımı gördü ve aradılar. Bana 50 bin TL kaparo verdiler. Saat 3 gibi aradım, sonuçta kaparoyu vermişsiniz gelip devrini yapayım dedim. Saat 4 gibi çık dedi, ben de saat 3 gibi çıktım. Bana marketin konumunu attı. Ben marketin önüne geldim, bunlar da marketten çıktı. Konuştuk, siz notere gidin dedi. Ben de parayı sordum. Hesabını ver dedi. Ben de hesabımı verdim. Orada bir şeyler yaptı, dekontu gösterdi ve hesabına yatar dedi. Orada bakmadım, noterde bakarım dedim. Notere gittik, orada baktım ve para olmadığını gördüm. Ağabey param gelmedi dedim. Nasıl gelmedi, dekontu göstermiştik falan dediler. Sonra onlar güzel güzel konuşunca bir anlık dalgınlığıma geldi, imzayı attım. Sonra oradan çıktık ve ben onların bir şey çevirdiğini anladım. Siz beni dolandırdınız dedim. Parayı vermeden arabayı vermem dedim. Sonra onlar bana silah çektiler, arabadan inmemi istediler. Mecbur kaldım ve indim. Ben inince onlar da basıp gitti" dedi.

İstanbul'da Araç Satışı Dolandırıcılığı Operasyonu: 23 Şüpheli Yakalandı -  Haberler

Bir başka mağdur olan Cüneyt Mert ise, "Burada mağdurlar olarak bize kumpas kurulup silah tehdidi ile beraber araçlarımızı aldılar. İlan verdik, geldiler görüştük. Pazar günü için. Kendilerinin esnaf olduğunu hafta içi olmadıklarını söylediler. Gelip de satışı verebilir misiniz dediler, biz de gidip verdik. Bayağı kalabalık, 6-7 kişilik bir grup baskı altında bizi silahlarla tehdit ettiler. Ben satışı vermeye gittim, ağabeyim ATM’ye gitmişti. “Ağabey parayı yatırdılar mı?” diye sordum. Ağabeyim, “Yok kardeşim. Silahları var. Buradan çıkamıyorum” dedi. Öyle deyince mecburen ilk önce can güvenliğimiz diyerek imzayı attık. Dolandırıldığımızı anladığımız için savcılığa başvurduk. Biz savcılığa gidene kadar hemen 3-4 kişiye satış verip arabanın akıbetini kaybetmeye çalıştılar. Dün yakalandığını öğrendik. Bugün de tekrardan gelip teşhis ettik. Hepimiz İnşallah bu süreci atlatacağız" diye konuştu.

İstanbul'da araç dolandırıcılığı çetesi operasyonu: 23 şüpheli yakalandı -  Son Dakika

Aracını satarak daire almayı planladığını söyleyen Osman Saklıca isimli mağdur ise, "Ben arabamı daire almak için ilana koydum. Bunlar araştırdığımıza göre çete halindelermiş. Bunlar hep aynı kişilerle bu kansızlığı yapıp milletin kanına giriyorlar. Araca biniyorsun, seni istediğin yere götürüyor. Orada param gelmedi deyince, tehdit ederek, “İn, seni öldürürüz” diyorlar. Can güvenliğinden dolayı açıkçası bir şey yapamıyorsun" şeklinde konuştu.

AdminAdmin