GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2023 10:23

Sakarya'daki 26 spor tesisine deprem incelemesi!

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü il genelinde bulunan tüm spor tesislerinin depreme dayanıklılığı için ihaleye çıkıyor. Spor tesislerinin 2019 Deprem Yönetmeliği’ne uygunluğunun incelenecek ve gerekirse güçlendirmesine ya da yıkılmasına karar verilecek.

Sakarya'daki 26 spor tesisine deprem incelemesi!

Tarih boyunca yaşanan depremlerde büyük can kayıpları veren Sakarya, son olarak 17 Ağustos 1999 ( Gölcük merkezli) ve 12 Kasım 1999 ( Düzce merkezli) depremlerle büyük acı yaşadı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Sakarya, yeni bir şehircilik anlayışıyla büyümeye devam ederken yeni bir büyük depremin çok da uzak olmadığı ifade ediliyor. 

Sakarya'da başta kamu binaları olmak üzere 1999 depremi öncesinden kalan çok sayıda yüksek katlı ve hasarlı bina bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların dahi yenilenme süreci devam ederken denetim ve güçlendirme çalışmaları kapsamında Sakarya'daki bazı okullar boşaltılırken bazılarına ise güçlendirme kararı verilmişti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarının ardından Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de harekete geçti. İlk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı 26 tesisin deprem performans analizlerinin çıkarılmasına karar verildi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yayınladığı ilana göre müdürlüğe bağlı 26 adet tesisin deprem performans analizlerinin çıkarılması ve ihtiyaç duyulması halinde güçlendirme projelerinin maliyetinin hazırlanması işi için ihaleye çıkılacak.

Alınacak danışmanlık hizmeti işi için yeterli tecrübeye sahip adaylar ön yeterlik başvurusuna davet edilerek, yeterliği tespit edilen adaylar teklif vermek üzere yeniden davet edilecek.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 26 tesisin deprem performans analizi işi için gerçekleştirilecek ihalenin ön değerlendirmesi 12 Aralık Salı günü Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek.

Ön değerlendirmeye katılmak isteyen adaylardan bir önceki yıl ait yıl sonu bilançosu, iş hacmini gösteren belgeler, iş deneyim belgeleri gibi önemli hususlardaki belgeler istenecek.

AdminAdmin