YEREL
Giriş Tarihi : 15-07-2023 14:35

Sakaryalı o FETÖ'cü için ‘Kırmızı Bülten’ kararı!

Bir dönem Marmara Bölgesi, sonrasında da Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki mülki amirlerden sorumlu olan Sakaryalı FETÖ firarisi Cemil Yıldırım hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Sakaryalı o FETÖ'cü için ‘Kırmızı Bülten’ kararı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet, jandarma, MİT başta olmak üzere farklı kurumlardan sorumlu mahrem yapılanması içinde yer alan 30 örgüt yöneticisi hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Mahrem imamların işledikleri suça öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırı dikkate alındığında CMK'nın 100. Maddesinde belirtilen katalog suçlardan olması nedeniyle haklarında yakalama kararı çıkarıldı.

Mahrem yapı imamları hakkında ayrıca sığınmacı olarak iltica ettikleri ülkelerde barındıkları belirlendiği için kırmızı bülten formu düzenlendi.

İsveç, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Kanada, İskoçya, ABD gibi ülkelerde barındıkları tespit edilen FETÖ imamlarının İnterpol nezdinde kırmızı bültenle aranarak yakalandıkları taktirde Türkiye'ye iadeleriyle ilgili süreç hızlandırıldı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılarak kırmızı bülten formu düzenlenen FETÖ'cülerle ilgili Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Suçların İadesi ve Hükümlü Nakil Bürosu, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimler hızlandırıldı.

Bulundukları ülkelerden Türkiye'ye iadeleri istenen FETÖ imamlarının işledikleri suçlar, darbe girişimi gecesi eylem ve faaliyetleri de iade talepnamesinde tek tek anlatıldı. Bu kişilerin Türkiye'deki tüm mal varlıkları da donduruldu.

MÜLKİYE, JANDARMA VE TÜBİTAK İMAMLARI
TÜBİTAK'tan sorumlu imam Bekir Konya hakkında da Ankara Başsavcılığınca kırmızı bülten kararı çıkarılırken, vali ve kaymakamlardan sorumlu Mülkiye imamları Bora Şerbetçi ve Cemil Yıldırım hakkında da 3 ayrı Başsavcılıkça tutuklama kararı bulunuyor.

MÜLKİ AMİRLERDEN SORUMLU
1976 Sakarya doğumlu Tuncay kod adlı Cemil Yıldırım; çeşitli illerde yürütülen soruşturmalardaki sanık ifadelerinde önce Marmara Bölgesi, sonra da Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki mülki amirlerden sorumlu mahrem imam olarak kayıtlara geçti.
Cemil Yıldırım'ın yeni atanan vali, vali yardımcısı, kaymakam gibi mülki amirleri FETÖ'nün sözde il sorumlularıyla tanıştırdığı ifadelerde yer aldı.

MAL VARLIKLARI DONDURULDU
Resmi Gazete'de 24 Aralık 2021'de yayınlanan kararla Cemil Yıldırım ile birlikte Sakaryalı diğer FETÖ'cülerden Tahsin Kurt ve Muhammet Çelik isimli kişilerin de mal varlıkları dondurulmuştu.

AdminAdmin