YEREL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 12:59

Sakarya'nın Depreme Hazırlıksızlığı Ortaya Çıktı

Zafer Partisi'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, basın mensuplarıyla bir araya geldi ve Sakarya'nın depreme hazır olmadığını vurguladı. Kolip, şehirdeki birçok sorunu ele alırken, vatandaşların yaşadığı riskleri gündeme getirdi ve çözüm önerilerini paylaştı.

Sakarya'nın Depreme Hazırlıksızlığı Ortaya Çıktı

 

Kolip'in açıklamalarına göre, Sakarya'da deprem riski altında olan 250 bin vatandaş bulunuyor. Bunun yanı sıra, şehirde trafik sorunu, imar planlarındaki yanlışlıklar ve yüksek su faturaları gibi pek çok sorun da mevcut. Kolip, bu sorunların çözümü için projelerini açıklarken, özellikle eğitim, gençlik ve iş imkanlarına vurgu yaptı.

Sakarya'nın geleceği için çözüm odaklı yaklaşımlarını paylaşan Kolip, halkın desteğini ve güvenini kazanmak için sahada aktif bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Kolip, Sakarya'nın birçok sorununun olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Şehre raylı sistem getirilecek dediler, her seferinde seçim beyannamelerinde halka söz verdiler ama aldattılar. Bu şehrin çok büyük bir trafik sorunu var. Sakarya'daki ovaların sulamaya bile ihtiyacı yokken imara açtık. Şehre ihanet söz konusu. Sakarya'da şiddetli depremde binalar toprağa gömülecek. Bu şehirde birçok sorun var. Sakarya bir yandan da en pahalı su içilen şehirlerden biri. Su faturalarını neden bu kadar yüksek ödediğimizi Sayıştay ortaya koyuyor."

Sığınmacı sorununun da altını çizen Kolip, "Vatan sağ olsun diyen vatandaşlarımızın sığınmacılarla aynı kefeye koyamam. Sığınmacıları geri göndermek için Erenler girişiyle 32 evler arasındaki sanayileri birleştirme düşüncemiz var." ifadelerini kullandı.

EditörEditör