Asayiş
Giriş Tarihi : 12-02-2024 15:53

Sapanca'da Sahte İmzayla Bungalov Dikildi!

Sapanca'da 84 hissedarın olduğu 7 bin 100 metrekarelik tek parsel alana, sahte imza kullanılarak 2 bungalov yaptırıldığı iddiası gündeme damga vurdu.

Sapanca'da Sahte İmzayla Bungalov Dikildi!

Sahte İmza İddiası

Hissedarlardan Serdar Bayrak, Havva Artuğ ve Cemil Kandemir, haberlerinin ve izinlerinin olmadığı gerekçesiyle durumu Sapanca Belediyesi'ne bildirdi.

Mühürleme ve Devam Eden Çalışmalar

Belediyenin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde bungalovlardan biri mühürlendi. İddiaya göre, mühürlenen bungalovda inşa çalışmaları devam etti.

Yetkililere Başvuru ve Çözüm Arayışı

Bunun üzerine 3 hissedar yeniden Sapanca Belediyesi'ne başvurdu. Netice elde edemeyen hissedarlar, önce Sakarya Büyükşehir Belediyesinden bilgi aldı, ardından da adliyeye giderek şikayetçi oldu. Sahte imza karşılığında bungalovların yapıldığını ileri süren hissedarlar, bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

84 Hissedarın Olduğu Tek Parsel Alana Sahte İmzayla Bungalov Dikildiği  İddiası

Sapanca Belediyesi'nin Görevini Yerine Getirmediği İddiası

Sapanca Belediyesi'nin görevini yerine getirmediğini söyleyen hissedar Serdar Bayrak, "Haberdar olmadan adımıza sahte imzayla buraya ruhsat alınmış. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

İstanbul'dan Hak Aramaya Gelen Hissedar

İstanbul'da ikamet ettiğini ve bu konunun çözümü için sürekli Sakarya'ya geldiğini belirten Bayrak, "Burayı satmayı düşünüyoruz. Alıcılar gelip bakıyor, bungalov olduğunu görünce de gidiyorlar. Kimsenin izni olmadan bu yapılamaz. Şahıs, izin için de sahte imza kullanıyor. Biz kanunen Sapanca Belediyesi'ne bildiriyoruz. Belediyeden aldığımız cevap karşısında şoke olduk. Bize, 'Bungalovların yüzde 80'i, 90'ı kaçak' deniliyor. Peki bu kaçak yapılara nasıl müsaade edilmiş?" diye konuştu.

84 hissedarın olduğu tek parsel alana sahte imzayla bungalov dikildiği  iddiası - Düzce Damla Gazetesi

Hak Arama Mücadelesi

Bayrak, "Bu şahıs bana sormadan buraya nasıl bungalov dikiyor? Nasıl adımıza imza atıp işletme ruhsatı alabiliyor? Nasıl kızına devredebiliyor? Ben hakkımı nasıl alayım? Yıkım kararı var, evraklar elimizde. Mühürlenmiş olan bir yerin inşa çalışmalarını bu şahıs nasıl bitirebiliyor?" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun Dikkatine

Bu haberin kamuoyunda yankı uyandırması ve yetkililerin konuya acil çözüm bulması bekleniyor.

EditörEditör