GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2026 12:18

Sapanca’ya yeni güreş eğitim merkezi geliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca’ya genç sporcuların kullanımına sunulacak yeni bir spor tesisi kazandırmak için harekete geçti. Gazipaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan Sadettin Tantan Güreş Eğitim Merkezi ile ilçedeki güreş altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sapanca’ya yeni güreş eğitim merkezi geliyor

Sapanca’da son dönemde hayata geçirilen Sapanca Park, yapımı süren Sapanca Meydan ve Yer Altı Otoparkı ile Sapanca Spor Salonu projelerine bir yenisi daha eklenecek. Yeni güreş eğitim merkezinin ihalesi 15 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 500 metrekarelik tesis

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre merkez, yaklaşık 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Tesiste yaklaşık 230 metrekare büyüklüğünde güreş eğitim salonu yer alırken, sporcuların kondisyon çalışmalarını yapabilmesi için 65 metrekarelik fitness alanı da bulunacak.

Tek minderli olarak planlanan eğitim salonunda genç güreşçilerin düzenli ve modern şartlarda çalışmalarını sürdürmesi amaçlanıyor.

Yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlayacak

Sapanca’nın güreş branşında geçmişten gelen güçlü bir spor kültürüne sahip olduğuna dikkat çekilirken, yeni merkezin ilçeden yetişecek sporcular için önemli bir antrenman alanı olması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Sadettin Tantan Güreş Eğitim Merkezi ile gençlerin sporla daha fazla buluşmasını ve Sapanca’nın güreşteki altyapısının geliştirilmesini hedefliyor.

AdminAdmin