GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2023 16:00

SATSO Başkanı Altuğ'dan 100. yıl mesajı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Cumhuriyetimizin 100. Yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir açıklama yayımladı.

SATSO Başkanı Altuğ'dan 100. yıl mesajı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Cumhuriyetimizin 100. Yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir açıklama yayımladı.

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Heyecanlıyız, daha da fazlası, çok gururluyuz…

Türkiye Cumhuriyeti olarak köklü tarihimizin temellerinde yükselen, gelişim, dönüşüm ve değişim kabiliyetine sahip, güçlü bir mazinin birikimi ile yeni bir asra “merhaba” diyoruz. Ülkemizin 100. Yaşı kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşasın.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına gururla adım attığımız bugünlerde; değerlerimizle, ülkemize kazandırdıklarımızla, kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyarak, manada yorgunluğa müsaade etmeden, yüzümüzü geleceğe dönerek milli fıtratımızda olan üretimin ve ticaretin merkezinde büyüyen yüzyıllık bir ülkeyiz. Özgür ve çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için mücadeleyi hiç bırakmamış bir milletin ‘Cumhur' olarak yeniden doğuşunun 100. Yılını kutluyoruz. Şüphesiz bu kıymeti muhafaza etmek ve yüceltmek adına mücadelemiz her daim devam edecektir. Ne mutlu bize! Ne mutlu türküm diyene!

 Hedeflerimiz çok büyük. Lakin deneyimlerimiz ve referanslarımız da bir o kadar güçlü. Durmadan ilerlemeliyiz. 100. Yıla ulaşmanın gururunu yaşadığımız bir dönemde iş dünyası olarak da, her türlü zorluk karşısında atalarımızdan aldığımız güç ve ilhamla ekonomi alanında günün koşullarına uygun olarak daha kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya ve yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Yüzyıl evvel başlayan bu tarihin bize emanetini her geçen gün çıtayı çok daha yükselterek taşımaya gayret edeceğiz. Hür müteşebbisler olarak girişimcilik kültürünü güçlendirmeye, yeni girişimleri ekonomiye kazandırmaya mecburuz. Elbette bizler de 100 yılı aşkın köklü bir tarihe sahip Odamızın köklerinden aldığı deneyim ve güçle, her daim genç kalacak ideallerimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Vatanını en çok seven görevimi en iyi yapandır!" düsturuyla “Üreten Türkiye’nin Üreten Sakarya’sı” olmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet bir dönüm noktasıdır, halkın tam bağımsızlığıdır, Türk milletinin sonsuza kadar yaşayacağının ispatıdır. Bu büyük mirasın mimarları; büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Bu vesileyle özellikle İsrail’in Filistin halkına uyguladığı saldırıyı da lanetle bir kez daha kınıyorum, bu şiddet bir savaş değil katliamdır. Bu şiddet hakkaniyetli bir şekilde barışçıl yoldan çözülmelidir.

AdminAdmin