GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-06-2023 13:22   Güncelleme : 14-06-2023 13:26

SAÜ’lü öğrencilerden büyük başarı!

Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen CANSAT uydu yarışmasında, Sakarya Üniversitesinin model uydu takımı 'Turkish Defenders”, final aşamasında dünya takımları ile yarıştı.

SAÜ’lü öğrencilerden büyük başarı!

Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen CANSAT uydu yarışmasında, Sakarya Üniversitesinin model uydu takımı “Turkish Defenders”, final aşamasında dünya takımları ile yarıştı.

Sakarya Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci tarafından kurulan Turkish Defenders takımı 1 yıldır üzerinde çalıştıkları model uyduyu Amerika’daki yarışmada uzaya fırlatarak uzay ve havacılık alanında yetenekli olduklarını bir kez daha gösterdiler.Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Turkish Defenders” takımın akademik danışmanı ve SAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Arifoğlu, elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirterek insanın istediği şeye odaklanıp, yapabileceğine olan inancı tam olduğu müddetçe her şeyi başarabileceğini dikkat çekti. Arifoğlu, “Ekip yaklaşık 1 yıldan beri gece gündüz demeden yarışmalara hazırlanıyor. Başarımızı takım ruhu ile hareket etmeye ve çok çalışmaya borçluyuz. Ekibimize her türlü desteği veren Rektörlüğümüze ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.Akademik danışman Prof. Dr. Uğur Arifoğlu ayrıca “Dünya’nın en iyi üniversiteleri ile beraber model uydumuzu fırlatmak ekip üyelerine iyi bir özgüven aşıladı” diye konuştu.Takım kaptanı Yusuf Akpınar ise; “Her başarılı projenin ardında yatan 3 temel unsur vardır: İyi bir ekip, sıkı çalışmak ve sponsorluk. Şimdiye kadar olan süreci başarı ile tamamladık. Bu noktadan sonra gelecek olan yeni mühendis adayı arkadaşlara yol göstererek memleketimizin temsiliyetini en güzel şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.Turkish Defenders Takımı, akademik danışmanı Prof.Dr Uğur Arifoğlu, takım kaptanı Yusuf Akpınar, ekip üyeleri Talha Türker, Furkan Özdemir, Musab İbrahim Elibol, Sercan Öztürk, Aslan Aldagesstanı ve Abdullah Agah Özdemir’den oluşuyor.

AdminAdmin