DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-11-2023 13:26

Savaşta bir cephe daha açılınca, İsrail'in savaş gemileri Kızıldeniz'e konuşlandı

Yemen'deki İran destekli Husilerin İsrail'e yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, bölgede gittikçe artan tansiyon sonrası Kızıldeniz'e füze gemileri yerleştirdi.

Savaşta bir cephe daha açılınca, İsrail'in savaş gemileri Kızıldeniz'e konuşlandı

İsrail ordusu, Kızıldeniz'e savaş gemileri konuşlandırdığını açıkladı.

Yemen'deki İran destekli Husiler dün, insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle İsrail'e yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da, Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına atılan bir füzenin savunma sistemince havada imha edildiği bildirildi.

 

Yapılan saldırılar sonrası Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sare kameraların karşısına geçerek, "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan bugün yapılan yazılı açıklamada ise; "Durum değerlendirmesi doğrultusunda ve bölgede artan savunma çalışmaları kapsamında Deniz Kuvvetleri'ne ait füze gemileri Kızıldeniz bölgesine ulaştı" denildi.

Bir ülke daha savaşa dahil olunca, İsrail savaş gemilerini Kızıldeniz'e konuşlandırdı

Öte yandan; Yemen'de Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve diğer bazı bölgeleri kontrollerinde tutan İran destekli Husiler, ilk defa İsrail'e yönelik saldırıları üstleniyor.

AdminAdmin