SİYASET
Giriş Tarihi : 09-02-2024 17:48

Seçim Öncesi Dikkatli Olun! SESOB'dan Esnaflara Uyarı

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra 4 yıl boyunca seçim yapılmayacağını hatırlatarak esnaflara "seçim öncesi dikkat edin" uyarısında bulundu.

 Seçim Öncesi Dikkatli Olun! SESOB'dan Esnaflara Uyarı

Alişan, odalara gönderdiği genelgede, "Bu dönemde özellikle SGK ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetimleri daha da yoğunlaşacaktır" dedi.

Genelgede, 2024 Mart seçimlerinin ardından önümüzdeki 4 yıl boyunca herhangi bir seçim yapılmayacağına dikkat çekildi. Bu dönemde SGK ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetimlerinin daha da yoğunlaşacağı belirtilen genelgede, "SGK İstanbul'da görevlendirilmek üzere 100 Sosyal Güvenlik Denetmeni için ilan yayınlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Genelgede, iş ve SGK konularının özellikle insan kaynakları departmanları, muhasebe ve İGS alanlarında en karmaşık ve önemli konuları oluşturduğu belirtilerek, "Bu süreçte kurumsal işleyişin bu denetimlere uygun hale getirilmesi büyük önem taşımaktadır" denildi.

Genelge, "Bilgilerinize ve odanıza kayıtlı üyelerinize duyurulması hususunda gereğini bilgilerine arz ederiz" denilerek bitirildi.

SESOB'un Genelgesi Farklı Yorumlara Neden Oldu

Bazı esnaflar bu genelgeyi "Mart ayındaki yerel seçimden sonra 4 yıl seçim yok. İktidar önümüzdeki 4 yıl denetimlere, cezalara ağırlık verecek. Hatta takviye personel bile alıyor. İktidara oy verirken iyi düşünen" şeklinde yorumlarken, bazı esnaflar ise "Aman dikkat edin. İşleri sıkı tutun. Eksikliklerinizi tamamlayın" şeklinde yorumladı.

EditörEditör