GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2024 13:55

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 23'üncü yıl dönümünde anıldı

24 Ocak 2001'de Diyarbakır'da uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 23'üncü yıl dönümünde Hendek'teki mezarı başında düzenlenen anma töreniyle anıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 23'üncü yıl dönümünde anıldı

Hendek Kaymakamlığı öncülüğünde, Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, şehit eşi Zerrin Okkan ve Okkan ailesi, emniyet teşkilatı, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Şehit Emniyet Müdürümüz, 23 yıl önce bugün; Beş silah arkadaşıyla birlikte şehadete yürürken, bir anlamda tüm Türkiye'nin kalbine de yürümüş oldu. O günden sonra da herkesin Gaffar Babası, Türk Milleti'nin evladı olarak gönüllerde mümtaz bir yer edindi. Şehit vurulunca değil, unutulunca ölür sözünden de hareketle; Geçtiğimiz Pazar günü 14 şehirden, 700'e yakın pırıl pırıl sporcu evladımızı ilçemizde ağırladık. Hendek Belediyesi olarak; Geleneksel hale getirdiğimiz, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Karate Turnuvasında da ifade ettiğim gibi; Bu vatana hizmetleri ve şehadetiyle tüm Türkiye'ye malolmuş Gaffar Okkan büyüğümüz için bir Hendek parantezi açacak olursak; Doğup yetiştiği bu topraklarda; Mütevazı ve saygıdeğer ailesiyle, bu ilçenin her köşe başındaki anıları ve dostluklarıyla da unutulmayacaktır. Hendek unutmayacak, Diyarbakır unutmayacak, Türkiye unutmayacak. Bu vesileyle Şehit Emniyet Müdürümüze ve onunla birlikte şehadete yürüyen polislerimiz Atila Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy'u ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum" dedi.

B5B369A4 1E1C 4F4B 9B66 0F52D53C6B8D

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, "Şehid Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan, ülkemizin birliği ve beraberliği için can sipare çalışan ve tek düşüncesi vatana hizmet etmek olan bir Emniyet Müdürümüzdür. Necip Türk milletinin kalbinde taht kuran ve her zaman hatırlanacak olan Şehit Ali Gaffar Okkan'ı ve kendisiyle birlikte şehit olan 5 polis memurunu, ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise, "Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan, görev aldığı her yerde özellikle Diyarbakır'da halkla kuruş olduğu gönül bağı köprüsü ülkeyi bölmek isteyen hain terör örgütlerine fazla gelmişti. Anadolu topraklarında ilelebet varlığımızı süreceğinin göstergesi olan bu bağ, yasa dışı terör örgütü militanları tarafından son bulacak zannedildi. O gün şehadet mertebesine yükselenler için sadece Diyarbakır'da değil Türkiye'de zaman durmuştu. Bugün Anadolu topraklarında bir değil binlerce Ali Gaffar Okkan yetişti ve yetişmeye devam edecek. Türk milleti bu vatanperverleri hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır. Bizlerde miras bıraktıkları bu vatan aşkı ve görev bilincini ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

61C7C844 E41B 42C4 A9Cf 104B8Cb2Db4F

Konuşmaların ardından Ali Gaffar Okkan ve tüm aziz şehitlerimiz için dualar edildi. Protokol tarafından Şehidin mezarına karanfiller bırakıldı.

Mezarlıktaki törenin ardından İl-İlçe protokolünün de katılımıyla Tepecik'te bulunan Şehidin adının verildiği Ali Gaffar Okkan Camiinde tüm aziz şehitler adına Mevlid-i Şerif okunacak.

EditörEditör