YEREL
Giriş Tarihi : 20-09-2023 16:20

Son 1 ayda 4 önemli müjde verdi! Ekrem Yüce’den müjdeler serisi

Çalışanlara yüzde 40 oranında ek zamla yakın zamanda müjdeler serisini başlatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ardından içme suyunda TÜFE’yi tamamen kaldırıp ton başına ortalama 3 TL fiyat garantisi verdi. İçme suyunda kademe tarifesini tamamen kaldıran ve böylece abonelere 12 TL indirim müjdesi veren Yüce bu kez de ucuz konut müjdesi verdi. Bütün bu müjdelerden sonra herkes “sırada ne var” sorusunu soruyor.

Son 1 ayda 4 önemli müjde verdi! Ekrem Yüce’den müjdeler serisi

VARAN: 1-)
Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki SASKİ Personel A.Ş., SASKİ., SASAY ve BELPAŞ şirketleri çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi adına Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi ile ek protokol yapıldı. Yapılan protokol ve atılan imzalarla birlikte 4 bin kişi ek zam yapıldı. Buna göre 'ek sözleşme' kapsamında maaşlar yüzde 40 oranında iyileştirildi. 
İmzayı atan Başkan Ekrem Yüce, "Cumhurbaşkanımızın 'enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünü yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz" dedi. 

VARAN: 2-)
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) uzmanları yaptıkları incelemeyle birlikte içme suyundaki TÜFE’nin kaldırılmasına karar verildi. Alınan kararla birlikte Eylül 2023 itibariyle içmesuyundan TÜFE kaldırıldı. Böylece ayda ortalama TÜFE nedeniyle faturalara yansıyan yüzde 7-9 arasındaki zam durduruldu. Bunun karşılığı olarak ton başına yaklaşık 3 TL fiyat sabitlemesi geldi.

VARAN: 3-)  
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) TÜFE’yi tamamen sudan kaldırmasının yanı sıra vatandaşların yararlanması için bir hamle daha yaptı. SASKİ ayda 25 tona kadar olan su tüketim için ton başına  26,92 TL alıyordu. Ancak 25 tonu geçtiği zaman ise kademeli tarife uygulaması devreye girdiği için vatandaşlar suyun tonu için 39, 63  TL ödüyordu. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla birlikte sudaki kademeli tarife kaldırıldı. Böylece Sakarya’da içmesuyunun tonu 26,92 olarak sabitlenirken, 25 tonu aşan aboneler TÜFE’nin kaldırılmasının yanı sıra 12,71 TL bir indirimden de yararlandı. İçmesuyuna yapılan bu indirimle birlikte Sakaryalılar Başkan Ekrem Yüce’ye her platformda teşekkür etti.

VARAN: 4-) 
Çalışanlara ek zaman müjdesinin yanı sıra içme suyunda 2 müjdeyi aynı anda veren Başkan Ekrem Yüce bir müjde daha verdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için ilk somut adımını KONUT A.Ş. ile attı. Şehirde güçlü yapıların inşası, düzenli yerleşim bölgelerin oluşturulması ve konut arzı sorununu çözmek amacıyla Başkan Ekrem Yüce'nin talimatıyla kurulan ve meclis onayıyla faaliyete alınan projede ilk aksiyon alındı. Böylece ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merakla beklediği detayları açıklayan Başkan Ekrem Yüce, KONUT A.Ş.'nin ilk konut projesinin Korucuk Park civarında başlayacağını ve 240 adet konuttan oluşacağını ifade etti. Konutların 150'sinin yakında uygun şartlarda satışa sunulacağı müjdesini veren Başkan Yüce, ödeme konusunda ise yüzde 25 peşin 120 ay vade, 4 adet ara ödeme, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim gibi imkanların sunulacağını söyledi. 240 konutun yarısının brüt 110 metrekare olacak şekilde 2+1 ve diğer yarısının ise brüt 140 metrekare olacak şekilde 3+1 olarak inşa edileceği ifade eden Yüce, “Hayırlı olsun” dedi. 

MÜJDELER SERİSİ
Çok kısa zamanda arka arkaya verilen müjdelerle birlikte Sakarya’da vatandaşlara büyük mutluluk yaşatan Başkan Ekrem Yüce yeni müjdeler vermek için ekibiyle birlikte kollarını sıvadı. Yakın zaman içinde yeni bir müjde vermesi beklenen Ekrem Yüce çalışmalarını sürdürürken vatandaşlar ise, “Başkan Ekrem Yüce son aylarda çok güzel müjdelerle hepimizi mutlu etti. Yeni müjdelerini de bekliyoruz” dedi. Bilindiği gibi bir çok projeyi hayata geçiren Başkan Ekrem Yüce geçtiğimiz aylarda açıkladığı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Projesi, Nehir Ada Projesi, Kültür Vadisi Projesi, Yeni SAMEK ve Sosyal Gelişim Merkezi Projelerini açıklamıştı.

AdminAdmin